Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Η απάντηση της Delta μέσω του «Ε.Κ.» για ακυρώσεις πτήσεων Νέα Υόρκη – Αθήνα

Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απάντηση για δυο περιστατικά ακυρώσεων πτήσεων από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, αλλά και τη διαβεβαίωση πως το επιβατικό κοινό δεν μένει ακάλυπτο ακόμη και σε περίπτωση απροόπτου, έδωσε, μέσω του «Εθνικού Κήρυκα», η αεροπορική εταιρεία Delta Airlines.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί και φέτος δυο ημερήσιες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Τζον Κένεντυ» (JFK) της Νέας Υόρκης προς την Αθήνα, έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών, με δεδομένο πως σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις ή ακόμη και ακυρώσεις. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, καταγγελίες, οι οποίες έχουν φτάσει στον «Ε.Κ.», είναι η πτήση των 8:15 το βράδυ (212) στις 3 Ιουλίου 2023 και των 3:15 το απόγευμα (202) στις 26 Ιουλίου, οι οποίες ουδέποτε αναχώρησαν προς την Αθήνα, προκαλώντας τον εκνευρισμό των επιβατών, οι οποίοι είχαν υποχρεωθεί σε αναμονή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Delta Airlines, Μόργκαν Ντουράντ (Morgan Durant), τα αίτια για τα δυο περιστατικά ήταν διαφορετικά, επικαλούμενος την κακοκαιρία αλλά και ένα λειτουργικό θέμα που προέκυψε εξαιτίας μιας άλλης ακύρωσης, αντίστοιχα.

«Αναφορικά με την πτήση 212 από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου, ακυρώθηκε εξαιτίας εκτεταμένων καθυστερήσεων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, εξαιτίας καταιγίδων στην περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης. Το γεγονός αυτό έθεσε το προσωπικό μας σε υποχρεωτική παύση εργασίας (rest period) και εξαιτίας αυτού η πτήση έπρεπε να ακυρωθεί», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Delta Airlines.

Παράλληλα, όσον αφορά το αντίστοιχο περιστατικό στις 26 Ιουλίου, η αεροπορική εταιρεία δίνει μια άλλη εξήγηση, η οποία κάνει λόγο, επί της ουσίας, για μη διαθεσιμότητα του αεροσκάφους που θα πραγματοποιούσε την πτήση.

«Η πτήση 202, που είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 3:10 μ.μ., ακυρώθηκε, επειδή το αεροσκάφος που προοριζόταν για αυτήν την πτήση ήταν εκτός θέσης λόγω ακύρωσης αλλού και δεν ήταν διαθέσιμο για την εκτέλεσή της», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Κατόπιν τούτου, η Delta Airlines απολογήθηκε, μέσω του «Ε.Κ.», για τα απρόοπτα στο πρόγραμμα των πτήσεων, ενώ επανέλαβε πως το κοινό σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί είτε να επωφεληθεί από την αυτόματη επανακράτηση σε επόμενες πτήσεις ή να ζητήσει επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου (refund).

«Η Delta θα ήθελε να προσθέσει πάνω σε αυτό ότι δεν παίρνει ποτέ μια ακύρωση ελαφρά τη καρδία και γνωρίζουμε πως ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύει κάθε πελάτης μας είναι σημαντικός. Απολογούμαστε για τις ακυρώσεις. Οι πελάτες μπορούν να λάβουν επιστροφή του αντιτίμου εάν μία πτήση ακυρωθεί, για οιονδήποτε λόγο, και επιλέξουν να μην προχωρήσουν με τις επανακρατήσεις που τους δίνουμε αυτομάτως», καταλήγει ο κ. Ντουράντ.

Διευκρινίζεται πως η Delta Airlines, παρότι ενδέχεται να μοιράζεται κωδικούς κρατήσεων με τις Air France, KLM, ITA και Virgin Atlantic, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εκτέλεση των απευθείας πτήσεις των 3:15 και 8:15 μ.μ. από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα, όπως επίσης και για τις αντίστοιχες που εκτελούν το αντίστροφο δρομολόγιο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου