Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Eνταση μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας συνεχίζει να πυροδοτεί η φυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Eνταση μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας συνεχίζει να πυροδοτεί η φυλάκιση και παραμονή σε σωφρονιστικό κατάστημα του Φρέντη Μπελέρη, με τον τελευταίο να επιτίθεται με ανακοίνωσή του στον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, λέγοντας ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα. Είχε προηγηθεί μακροσκελής ανάρτηση του Εντι Ράμα, στην οποία υποστήριξε πως λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του, -ο υπόδικος-, όπως τον χαρακτηρίζει, επιδιώκει ειδική μεταχείριση.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Μπελέρης, η Αστυνομία τον παρακολουθούσε «με πρακτικές της σιγκουρίμι του Χότζα που έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, επιστρατεύοντας έναν άνθρωπο καταδικασμένο για απάτες» και τονίζει πως η εισαγγελέας που έδωσε εκ των υστέρων την εντολή στην Αστυνομία να τον παρακολουθήσει ήταν αναρμόδια».

«Οταν με συνέλαβαν δεν έκανα κάποια παράνομη πράξη οπότε δεν υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία», σημειώνει, σχολιάζοντας πως οι δικαστές που ξεκίνησαν την εις βάρος του διαδικασία ήταν όλοι πρώην στελέχη ή φίλα προσκείμενοι στο αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πύρρο Δήμα κατά την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στη Χειμάρρα τον περασμένο Μάιο.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Πουθενά στις παράνομες ηχογραφήσεις δεν εμφανίζομαι να δίνω λεφτά για εξαγορά ψήφων», ξεκαθαρίζει και ζητά από τον Εντι Ράμα να σταματήσει να βάζει εμπόδια στην ορκωμοσία του.

«Ο ‘καλός’ Εντι Ράμα» δεν θα έμαθε ότι στα 33 χρόνια (από τότε δηλαδή που έπεσε ο κομμουνισμός) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ, και είμαι ελληνικής καταγωγής», τονίζει ο κ. Μπελέρης.

«Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα. Αναγνωρίζει μόνον στους δήμους Φοινίκης και Δερόπολης την παρουσία Ελλήνων. Το να σηκώνουμε την ελληνική σημαία δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Συμβαίνει από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο Εντι Ράμα είχε αναφερθεί στον Φρέντη Μπελέρη ως υπόδικο που θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος έως το τέλος της δικαστικής διαδικασίας, ενώ εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος απ’ τη μαχητική συγκέντρωση στη Χειμάρρα: «Η πολιτικοποίηση ενός ζητήματος της αλβανικής δικαιοσύνης, σε σημείο που διοργανώνεται διαμαρτυρία εδώ στην Αλβανία από εκλεγμένες αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας, θα μπορούσε να γίνει το σενάριο μιας σαρκαστικής ταινίας για τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Βαλκανίων».

Το θέμα σχολίασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος και παρέστη στη συγκέντρωση. «Εγώ δεν το είδα σαν σόου. Είδα πολύ κόσμο με μεγάλη αγωνία και με τη διάθεση να έχει δήμαρχο αυτόν τον οποίο επέλεξε (…) Είναι ένα μήνυμα στήριξης στην -αναγνωρισμένη με διεθνείς συνθήκες- Ελληνική Εθνική Μειονότητα» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Χειμάρρας τέλος, επαναλαμβάνει ότι μπορεί να ορκιστεί και μέσα στη φυλακή: «Κλείνοντας, λέει ο ‘καλός’ Εντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Εντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών».

Από την πλευρά του Φρέντη Μπελέρη αναμένουν την επόμενη κίνηση του Ράμα, με πιθανότερο σενάριο την κήρυξή του ως έκπτωτου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου