Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ηλεία: Παγκόσμια προβολή για το κάστρο Χλεμούτσι από τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας «THE RETURN»

Κυριακή, 6 Αυγούστου, 2023

Στο Οσκαρικό Έπος «THE RETURN» η Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος»

Η Ομάδα Τέχνης «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» συμμετέχει στην Οσκαρικό Έπος του Uberto Pasolini «THE RETURN» και μας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα παρασκήνια της ταινίας η οποία γυρίστηκε στο μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι στα τέλη του περασμένου Μάη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες και συγκλονιστικότερες εμπειρίες που θα μπορούσε να έχει μια ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου και μάλιστα στη επαρχία, καθώς τέτοιες συμμετοχές κυριολεκτικά σπανίζουν.

-Με φόντο το Χλεμούτσι ο Θανάσης Καραμπέτσος, ο Uberto Pasolini και ο Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος
Η Ομάδα Τέχνης «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» μέσα από τις επιλογές της και την τόσο επιτυχημένη της πορεία, ήταν αυτή που επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες θεατρικές ομάδες προκειμένου να συμμετάσχουν ως βοηθητικοί 14 ηθοποιοί της, στην συμπαραγωγή Ιταλίας – Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας και με παραγωγό την εταιρεία Heretic!

Η ταινία είναι βασισμένη στην «Οδύσσεια» και ξεκινά από τη στιγμή που ο πολύπαθος Οδυσσέας φτάνει στο πολυαγαπημένο του νησί την Ιθάκη… με τη συνέχεια στη μεγάλη οθόνη το 2024!

-Ο πρωταγωνιστής Ralph Fiennes που υποδύεται τον Οδυσσέα, τη στιγμή που φτάνει στα γυρίσματα
– Ο εντυπωσιακός Jamie Andrew Cutler που ενσαρκώνει τον Πολύφημο

Μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο κάστρο Χλεμούτσι μετά από τις απαραίτητες άδειες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το υπουργείο Πολιτισμού όπου στήθηκε ένα ρεαλιστικό σκηνικό που αναπαριστούσε το παλάτι του Οδυσσέα.
Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Ιταλού σκηνοθέτη Uberto Pasolini και πρωταγωνιστούν ο Ralph Fiennes (Οδυσσέας) και η Juliette Binoche (Πηνελόπη) ενώ πλαισιώνονται από ένα καστ εξαιρετικά ταλαντούχων νέων και πολλά υποσχόμενων ηθοποιών του Χόλιγουντ όπως ο Jamie Andrew Cutler (Πολύφημος), Charlie Plummer, (Τηλέμαχος), Marwan Kenzari (Αντίνοος) κτλ.

Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος: τεράστια διαφήμιση για την Ηλεία

-Ο α΄ βοηθός σκηνοθέτη με τον Παρ. Παπαπετρόπουλο

Μετά από πρόσκληση του σκηνοθέτη Uberto Pazollini ο σκηνοθέτης του «Δούρειου Ίππου» Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος επισκέφθηκε τα γυρίσματα της ταινίας και έλαβε επανειλημμένα τα εύσημα για την εξαιρετική πειθαρχία και τον επαγγελματισμό των ηθοποιών της Ομάδας του ενώ συνομίλησε με τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και μας εξασφάλισε σπάνιες φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά από τα πολυσυζητημένα παρασκήνια της ταινίας!
Μιλώντας ο ίδιος στην εφ. Πατρίς αναφέρει: «ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους και με μεγάλη αγωνία θα περιμένουμε να προβληθεί το 2024 και να αποτελέσει μια τεραστίων διαστάσεων διαφήμιση για την ανυπέρβλητη ομορφιά του τόπου μας!».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου