Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

H Ελένη Βιδάλη υποψήφια στη Γλυφάδα. Εκλογές αύριο σε Δήμους, Κοινότητες και στις 13 Περιφέρειες. Εσύ θα ψηφίσεις;

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2023

Και ποιόν ή ποια θα ψηφίσεις;  Ψήφισε για το καλό του τόπου.

Εγώ, εάν ήμουνα στο Δήμο Γλυφάδας, στην Αττική, θα ψήφιζα την υποψήφια δημοτική σύμβουλο πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης, κ. Ελένη Βιδάλη.

Έχει γνώμη, έχει θέληση και δύναμη και χρειάζονται άνθρωποι με δύναμη, με ανοιχτό μυαλό.  Χρειάζονται άνθρωποι που θα κάνουν καλό στο τόπο.

Τηλεφώνησα αρκετούς φίλους και γνωστούς και ζήτησα να ψηφίσουν Ελένη Βιδάλη.  Γιατί έχει Γνώσεις, είναι ΕΛΛΗΝΙΔΑ, έχει τη θέληση και τη δύναμη

Εάν έχετε φίλους, γνωστούς συγγενείς στη Γλυφάδα ζητήστε να ψηφίσουν ΕΛΕΝΗ ΒΙΔΑΛΗ.

Βέβαια, είμαι δημότης Ήλιδας, εκεί που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.  Εκεί που οι άνθρωποι είναι καλοί και φιλόξενοι, αλλά… κάτι δεν πάει καλά τα τελευταία... αρκετά χρόνια.

Εδώ έχουν χωρίσει τα καφενεία και τις γειτονιές.  Κάποτε ήταν οι Στεφανουπουλαίοι, οι Κανελοπουλαίοι, οι Κοντογιανοπουλαίοι, οι Πετραλιάδες, οι Σπετζάριδες… και τόσοι άλλοι.

Εδώ ήταν το κάστρο των βασιλοφρόνων… μετά έγινε το κάστρο του Γέρου της Δημοκρατίας.  Η Πηνεία (Σιμόπουλο και περίχωρα) έγινε το κάστρο του ΠΑΣΟΚ. 

Οι καιροί ήρθαν και έφυγαν.  Τα πολιτικά τζάκια έσβυσαν και τα κάστρα έπεσαν.  Ο κόσμος άλλαξε.  Και φτάσαμε στο ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν άλλαξε όμως η Ηλεία, η Ήλιδα.  Γιατί υπάρχει μεγάλη φτώχεια.  Όχι μόνο στη τσέπη και στο πορτοφόλι αλλά φτώχεια και σε άλλα επίπεδα.  Χρειάζεται έναν νέος Ηρακλής;

Ίσως έτσι ήταν και πριν 3 χιλιάδες χρόνια όταν σύμφωνα με τη μυθολογία ήρθε ο Ηρακλής  να αδειάσει τους στάβλους του Αυγεία.  Ποιους στάβλους όμως;  Αυτούς με τα χιλιάδες βόδια που έβοσκαν στη χρυσοφόρα γη της Ηλείας και είχαν κάνει την κόπρο βουνά;  Ή μεταφορικά που έγραψε και ο συγγραφέας Τάκης Δόξας στο βιβλίο του «Η Χώρα του Αυγεία»;

Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.  Να ενδιαφερθούν όλοι για τον τόπο τους.  Από τα σκουπίδια, τους δρόμους, τις παραλίες, το κυκλοφοριακό, που παρκάρει και… τα σύνορα με το γείτονα. 

Ο παιδικός μου φίλος ενώ είμαστε φίλοι από μικρά παιδιά μία μέρα κάθισε μόνος του σε άλλο τραπέζι στην καφετέρια.  Δεν κατάλαβα γιατί και τον ρώτησα.  “Σε είδα που μίλαγες με τον…  Εγώ του έχω κόψει την καλημέρα…” μου είπε.   «Τι λες ρε μεγάλε, εγώ ήρθα από τη Βοστώνη να δω και να μιλήσω σε όλο το κόσμο.  Άμα εσείς τρωγόσαστε για ψιλοπράγματα να μιλήστε και να τα βρείτε» του είπα.

 Μα είναι δυνατόν.  Μείνανε πέντε άνθρωποι και τρώγονται!  «Αυτοί κι εάν θέλουν ξενιτειά να τους φύγει ο τσαμπουκάς» είπα μέσα μου.  Είναι τόσα πολλά που στεναχωριέμαι.  Ναι στεναχωριέμαι όταν ένας συνάνθρωπος υποφέρει, όταν ένας Έλληνας, μία Ελληνίδα έχουν πρόβλημα.

Βεβαίως και δεν είμαστε τέλειοι.  Αλλά όλα έχουν την ώρα τους και τον τόπο και οι συζητήσεις για διάφορα θέματα έχουν το χρόνο του και συζητάμε θέματα με αυτούς που γνωρίζουν, που έχουν γνώμη και κρίση.

Και τώρα που είναι εκλογές είναι ώρα να κοιτάξει ο κάθε ψηφοφόρος ποιος είναι καλός/καλή για τον τόπο.  Αφήστε τις κουμπαριές, τα κομματικά κριτήρια, τα τοπικιστικά και ψηφίστε αυτούς που είναι άξιοι να πάρουν την ψήφο σας.  Αυτούς που δεν έχουν ατομικά ερείσματα και γιά να γεμίσουν τις τσέπες, να διορίσουν τεμπέληδες.

Πρέπει να πάει μπροστά ο τόπος, να έρθουν ο επιχειρήσεις, οι Σχολές να ξαναγυρίσει ο κόσμος.

Κοιτάξτε τι έγινε πριν.  Τι έκαναν οι προηγούμενοι και τα προγράμματα και σχέδια που έχουν οι σημερινοί υποψήφιοι.  Πάνε για «τη κουτάλα»;

Η γνώμη μου είναι ότι στην Ήλιδα (Αμαλιάδα) ο Ανδρέας Παπαδάκος και "Ηλιδα  36" είναι μία ξεχωριστή υπόθεση.  Ο Ανδρέας Παπαδάκος είναι κάτι διαφορετικό. Βλέπει μακριά, και έχει νέες ιδές και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να γίνει ο νέος Δήμαρχος. 

 Βασίλης Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου