Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Τιμή λαδιού – εκτιμήσεις για νέα χρονιά

 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2023

Λάδι-Χρυσάφι θα πληρώσουν οι καταναλωτές

«Η υψηλή τιμή οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής αλλά και αποθεμάτων καθώς η έλλειψη παραγωγής δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, αυτό έχει διάρκεια τα τρία τελευταία χρόνια και συνεχώς εντείνεται λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Οπότε αυτή την στιγμή έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα και γι αυτό τον λόγο υπάρχει μια φρενίτιδα για το λάδι», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η μεγάλη τιμή που πωλείται αυτή την στιγμή το ελαιόλαδο «θα μπορούσε να είναι πολύ θετική εξέλιξη στην οικονομία αν όμως η Ελλάδα είχε μια πολύ καλή παραγωγή».

Θα υπάρξει πτώση

Ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τιμή του ελαιολάδου το επόμενο διάστημα θα έχει πτωτική τάση καθώς από την μία το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί να την αντέξει και από την άλλη εκφράζονται φόβοι ότι η μη προτίμηση ελαιολάδου από τους καταναλωτές υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης σε λάδια άλλης κατηγορίας όπως σπορέλαια, ηλιέλαια κλπ.

«Η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε μια πτωτική τάση διότι αλήθεια είναι ότι τέτοιες τιμές δεν μπορεί να τις σηκώσει η αγορά, ο καταναλωτής υποφέρει γενικότερα από τις αυξήσεις και υπάρχει κι ένας μεγάλος κίνδυνος να διώξουμε τους καταναλωτές από το ελαιόλαδο. Οπότε θεωρώ ότι οι τιμές θα αρχίσουν να υποχωρούν», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναδεικνύεται το λάδι της Ηλείας

Ολοένα και πιο γνωστό γίνεται το λάδι της Ηλείας, με το πολύτιμο προϊόν του Νομού να έχει φτάσει σχεδόν τις ίδιες τιμές της Λακωνίας. Ο κ. Παπαδόπουλος, σχολίασε πως αυτό είναι μια προσπάθεια πολλών ετών που πλέον γίνεται πράξη.

«Το να αναδείξουμε το Ηλειακό ελαιόλαδο είναι μια προσπάθεια πολλών ετών και αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει να έχουμε σχεδόν ίδιες τιμές και με την Λακωνία. Υπάρχει κίνηση αυτή την περίοδο, έχουμε ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου και θα αυξηθεί η κίνηση ακόμα περισσότερο γιατί τώρα αρχίζουν και ωριμάζουν όλες οι ελιές και εύχομαι ότι με την παραγωγή που έχουμε να έχουμε μια καλή χρονιά για όλους», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος κάνοντας μια εκτίμηση για την έλλειψη της παραγωγής σχολίασε ότι «από την Άνοιξη και μετά όλοι θα ψάχνουμε για ελαιόλαδο».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου