Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας: Η φιλοξενία των F-35 στο προσκήνιο

   Σάββατο, 11/11/23

Με αφορμή αυτές τις εξαγγελίες, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αποκάλυψε στην εφ. Πατρίς, πως η διαδικασία για την επένδυση των 150 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ήδη σε εξέλιξη, επιβεβαιώνοντας ότι η Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος από την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, την περασμένη Τετάρτη, η Ελληνική Κυβέρνηση και η Πολεμική Αεροπορία, αναμένουν την αποδοχή της εκδήλωσης προθέσεως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας, για την αγορά των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και την υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης στην Ανδραβίδα. Ένα αεροδρόμιο που έχει ήδη επιλεγεί για την φιλοξενία των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35 τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα από το 2028.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει επιλεγεί η τοποθεσία της 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας και είναι πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια διαδικασία η οποία ακολουθείται και η οποία έχει να κάνει με την αποδοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της εκδήλωσης προθέσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αυτή την στιγμή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση. Ο τόπος αυτός, αυτή η Πτέρυγα Μάχης είναι ο κατάλληλος τόπος γι αυτό το σύγχρονο αεροσκάφος και καταλαβαίνετε τι σημαίνει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση γενικότερα για την Πολεμική Αεροπορία αλλά και για τον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα τέλη Μαΐου 2022, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την απόκτηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών και τον Ιούνιο του ίδιου έτους οριστικοποιήθηκε ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί 20 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 με δικαίωμα\άσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 20. Επίσης για την προετοιμασία του αεροδρομίου της 117 Π.Μ., ώστε να πληρούνται όλες οι αυστηρές προδιαγραφές που έχουν καθιερωθεί για το εν λόγω μαχητικό αεροπλάνο, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περί τα 150 εκατ. ευρώ για να γίνουν μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής.

«Εδώ στην Ανδραβίδα, είναι η βάση όπου από το 2028 και μετά, θα έρθουν τα F-35. Αυτό σημαίνει επενδύσεις δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, εκατομμυρίων για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα αεροσκάφη αυτά και αυτή είναι μία σημαντική προστιθέμενη αξία για την οικονομία της περιοχής», είχε αποκαλύψει από τον Πύργο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μια εξαγγελία που βαίνει προς υλοποίηση, καθώς ήδη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, με την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας να είναι αυτή που έχει προκριθεί για την φιλοξενία των νέων μαχητικών. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης, είχε αποκαλύψει ότι για την φιλοξενία των F-35 θα γίνουν το επόμενο διάστημα μεγάλες επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου