Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας

 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφ. «Πατρίς» αναζήτησαν και στοιχεία σε σχέση με τον όγκο των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στα δύο αυτά Πρωτοδικεία, καθώς και τους χρόνους που απαιτούνται για την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων.

Τα Δικαστικά Μέγαρα Πύργου και Αμαλιάδας, όπου στεγάζονται τα Πρωτοδικεία και οι λοιπές υπηρεσίες, επισκέφθηκαν χθες στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας συνοδευόμενα από στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί και του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την αλλαγή του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νέο δικαστικό χάρτη αναμένεται να δοθεί με τη συνεισφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα υποβάλλει πόρισμα κατόπιν της συγκέντρωσης και επεξεργασίας στοιχείων από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και Εφετεία.

Παράλληλα, τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στα Πρωτοδικεία Πύργου και Αμαλιάδας, είχαν εκτενείς συζητήσεις με τους Προέδρους Πρωτοδικών, τους Εισαγγελείς, τους δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Ηλείας και Αμαλιάδας κ.κ. Δημητρουλόπουλο και Θεοδόση.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφ. «Πατρίς» αναζήτησαν και στοιχεία σε σχέση με τον όγκο των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στα δύο αυτά Πρωτοδικεία, καθώς και τους χρόνους που απαιτούνται για την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Ακόμα, έλεγξαν και τις κτιριακές υποδομές, που να σημειωθεί ότι έχουν αναβαθμιστεί τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα, ενώ τέλος ενημερώθηκαν και για τη στελέχωση των δικαστηρίων, όσον αφορά το ανθρώπινο κυρίως δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου