Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ωμός εκβιασμός αλλά για ποιον λόγο;

 Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Σε έναν εκβιασμό άνευ προηγουμένου προχώρησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Μέξικο Σίτι. Η Αμερικανίδα πολιτικός της κυβέρνησης Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ, την περασμένη Τρίτη (5/12) δήλωσε πως αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει το αίτημα χρηματοδότησης πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων κυρίως προς Ουκρανία, Ισραήλ τότε «οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την ήττα της Ουκρανίας». «Να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ήττα της Ουκρανίας, αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε αυτή τη χρηματοδότηση στην Ουκρανία που χρειάζεται», είπε επίσης η κα Γέλεν (https://rb.gy/d2eil1) σ’ έναν ωμό εκβιασμό και ψυχολογική πίεση προς το Κογκρέσο. Και το ερώτημα προς την Τζάνετ Γέλεν και τον προϊστάμενό της, πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ, είναι το εξής: Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που στηρίζετε με κάθε τρόπο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον πόλεμο που εσείς «ανοίξατε» τι έχετε καταφέρει στο πεδίο της μάχης; Τι έχετε καταφέρει στο να σταματήσετε την «Αρκούδα» να μην κερδίσει τον πόλεμο;

Το ακριβώς αντίθετο με αυτό που θέλατε. Η αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι διπλή. Αφενός δεν αποδυναμώθηκε ο Πούτιν και αφετέρου η Ουκρανία έχει χάσει σχεδόν το 20% των εδαφών της από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 (https://t.ly/giTGp). Και το μέλλον προβλέπεται ακόμα χειρότερο.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η τακτική της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Ουκρανία έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε, όμως συνεχίζει να ρίχνει χρήματα σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο, απλά και μόνο για να στηρίξει μία λανθασμένη από την αρχή κίνησή της.

Γέλεν και Μπάιντεν έχουν καταλάβει ότι ο πόλεμος έχει χαθεί στην Ουκρανία, από τις δημοσκοπήσεις επίσης διαπιστώνουν ότι οι Αμερικανοί πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε τυχόν στήριξη προς τον Ζελένσκι και την… αυλή του αλλά στο φόβο της αποδοχής της ήττας ρίχνουν στο τραπέζι και το προτελευταίο χαρτί τους, τον εκβιασμό ότι αν δεν στηρίξουν οι ΗΠΑ θα έχουν τη… ρετσινιά ότι έχασαν τον πόλεμο. Ποιον πόλεμο; Τον χαμένο;

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου