Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Με μεγαλοπρέπεια στο επιβλητικό Κάστρο Χλεμούτσι η ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 2023


«Αρχίζει ένας αγώνας μακρύς και δύσκολος και δεν περισσεύει κανείς»

Με την ενδεδειγμένη επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου ορκίστηκε χθες το μεσημέρι για δεύτερη φορά δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο Γιάννης Λέντζας, επιλέγοντας για την τελετή ένα χώρο με τεράστια ιστορική και αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή, το Κάστρο Χλεμούτσι, και στέλνοντας παράλληλα ενωτικό μήνυμα με στόχο την πρόοδο του δήμου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε υπό το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β’, ο οποίος και ευχήθηκε στο Δήμαρχο καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο του, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του σε ότι χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας σημείωσε αρχικά πως η παρουσία του κόσμου του δίνει δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να παλέψει για τους στόχους που έχει θέσει και επεσήμανε πως βρίσκεται στο χώρο αυτό όχι μόνο για να υλοποιήσει την τυπική υποχρέωση της ορκωμοσίας αλλά και για να δηλώσει εμφατικά τη βούληση για διαρκή προσπάθεια για το καλό του τόπου. Παράλληλα υπογράμμισε πως δίνουν όρκο ευθύνης απέναντι στους δημότες για το καλύτερο του τόπου, έδωσε υπόσχεση για σκληρό και έντιμο αγώνα προκειμένου να το πετύχουν αυτό και έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όφελος του δήμου, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να εστιάσουν σε αυτό και πως μόνος δρόμος για να επιτευχθεί είναι να δουλέψουν και να κοπιάσουν. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τους δημότες ως απόλυτους κριτές και εξέφρασε την άποψη πως η εντολή ευθύνης δόθηκε όχι μόνο στο συνδυασμό του αλλά και στην παράταξη της αντιπολίτευσης. Τέλος, ανέφερε πως θα κινηθούν με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου και πως οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές για όλους, με το νέο αυτό αγώνα που ξεκινά να είναι μακρύς και δύσκολος.

Η ομιλία του

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ανέφερε στην ομιλία του:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο ιστορικό μνημείο του Δήμου μας, το Κάστρο Χλεμούτσι! Η παρουσία σας, μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Σήμερα είμαστε εδώ, όχι μόνο για να υλοποιήσουμε την τυπική μας υποχρέωση, αυτή της ορκωμοσίας, αλλά και για να δηλώσουμε εμφατικά τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας!

Μετά από την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών, ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες μας, στους Νόμους και στους Θεσμούς αυτού του Κράτους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Να εργαστούμε σκληρά, έντιμα, χωρίς σκοπιμότητες, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια ή προσωπικό συμφέρον, μακριά από κάθε είδους τοπικισμό!

Εγώ και οι συνεργάτες μου, αυτά τα χαρακτηριστικά αναδείξαμε σε όλη την προεκλογική μας εκστρατεία και γι’ αυτά επιλεγήκαμε από εσάς, για την υπέρτατη αυτή σημερινή μας στιγμή. Όλοι μαζί έχουμε την υποχρέωση να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στη Νέα Πορεία που εσείς οι δημότες επιλέξατε! Και για να γίνουν όλα αυτά, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: Δουλειά, δουλειά, δουλειά! Τίποτα στη ζωή δεν έρχεται χωρίς δουλειά και κόπο! Τα μανίκια έχουν σηκωθεί λοιπόν και εσείς, οι δημότες, θα είστε ο απόλυτος κριτής μας!

Η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας, στα μέλη της παράταξής μας. Δόθηκε όμως και στους συναδέλφους της παράταξης της αντιπολίτευσης. Όλοι μας είμαστε η επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Τα προβλήματα του Δήμου μας, όλοι μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε! Με σεβασμό στα μέλη και στη λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου! Με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου! Με τις πόρτες μας ανοιχτές για όλους εσάς! Χωρίς διακρίσεις, με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα!

Πλέον, αρχίζει ένας νέος αγώνας μακρύς και δύσκολος, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς! Αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων! Εμείς οι αιρετοί οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας, και ιδιαίτερα εμείς τα μέλη του επιτυχόντα συνδυασμού οφείλουμε να τιμήσουμε το βασικό σύνθημά μας ‘Όλοι μαζί για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει!».

Η ορκωμοσία δημάρχου και συμβούλων

Το λόγο του κ. Λέντζα ακολούθησε η ορκωμοσία του και εν συνεχεία οι υπογραφές του, ενώ στη συνέχεια ορκίστηκαν και οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο. Κατόπιν, ακολούθησε και η ορκωμοσία των νέων προέδρων των κοινοτήτων.

Παρουσίες

Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος αιρετών. Ξεχωριστή παρουσία αυτή των νέων δημάρχων, με το Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή, το Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, το Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό και το Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Μητρόπουλο να κάθονται ο ένας πλάι στον άλλον, ενώ να σημειωθεί πως το Δήμαρχο Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο εκπροσώπησε ο Σωτήρης Παπαηλιού.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Βουλευτών του Νομού μας, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετοί δημότες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου