Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας της Βοστώνης

 Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2024


Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024 στις 7:00μμ

η 1η Πανομογενειακή συνάντηση για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που θα γίνει

την Κυριακή, 7 Απριλίου.

Στο κατάμεστο χώρο του Μαλιωτείου έγινε το Σάββατο η κοπή της Βασιλόπιτας.  Γεμάτα όλα τα τραπέζια από ομογενείς από κάθε μεριά της Νέας Αγγλίας.  Πολλοί νέοι και νέες με αντιπροσωπεία του Τμήματος Ευζώνων της Ομοσπονδίας οι οποίοι αναγνωρίστηκαν δεόντως από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας αφού σε κάθε παρέλαση και στις εκδηλώσεις του Ελληνισμού είναι τα καμάρια του Ελληνισμού.

Μόλις λίγα λεπτά πριν αρχίσει η εκδήλωση προστέθηκαν τραπέζια και καρέκλες αφού η Ομογένεια ανταποκρίθηκε (130 άτομα) παρά το πολικό ψύχος μείον 14 Φαρενάϊτ, (-10 C).

Την προσευχή έκανε ο πατήρ, Νικόλαος Πελεκούδας (από την Αγία Τριάδα του Lowell) εξουσιοδοτημένος από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Bοστώνης Μεθόδιο.

Ακολούθως όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν και πήραν φαγητό από τον πλούσιο μπουφέ που είχε προετοιμάσει το εστιατόριο ΙΘΑΚΗ. 

Αμέσως μετά το φαγητό ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος που ήταν και ο υπεύθυνος της βραδιάς (βοηθούμενος από μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας) ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους και όλες που παρά τις καιρικές συνθήκες μπόρεσαν και με την παρουσία τους έκαναν τη γιορτή της κοπής της βασιλόπιτας πιο όμορφη.

Αναγνώρισε τους αξιωματούχους και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η Ομοσπονδία για τον Ελληνισμό «είναι συνδετικός κρίκος και με εθελοντές, παράγει έργο για τον Ελληνισμό».  Αναφέρθηκε στην παρέλαση της Βοστώνης που θα γίνει την Κυριακή, 7 Απριλίου, 2024 και τις άλλες εκδηλώσεις που μεταξύ των άλλων είναι η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στον ιστό έξω από το Δημαρχείο της Βοστώνης (Αθήνα της Αμερικής), το επίσημο δείπνο που φέτος θα γίνει στο ITHAKI Restaurant, ξενοδοχείο Holiday InnPeabody, το Σάββατο, 6 Απριλίου, την Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Βοστώνης και την Παρέλαση που θα αρχίσει όπως πάντα στην Boylston St στον ουρανοξύστη (Prudentia Tower) και θα τελειώσει στην Charles St (Boston Common).

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνετε με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας, του University of Massachusetts, Lowell του Ελληνικού Προξενείου και άλλων φορέων για να σωθεί η ιστορία του Ελληνισμού της περιοχής με τη συγκέντρωση κειμηλίων, έργων τέχνης, εφημερίδες, περιοδικά, ελληνικές φορεσιές, μουσική κλπ. όπου θα διατυριθούν ψηφιακά αλλά γιατί όχι και σε μουσείο.

Ακόμα έκανε αναφορά για την σύσκεψη ανασυγκρότησης που καλεί η Ομοσπονδία το Σάββατο, 2 Μαρτίου στις 10:00πμ όπου καλεί όλα τα Σωματεία και Οργανώσεις μέλη της και μη μέλη αλλά και τους Ομογενείς που ενδιαφέρονται για την Ομογένεια.

Διατέθηκαν τα ημερολόγια του 2024 της Ομοσπονδίας καθώς και οι αφίσες της παρέλαση του 2024.

Από αυτούς και αυτές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν πολλοί νέοι και νέες! 

Είδαμε μεταξύ των άλλων και τους:  Δρ. Δημήτριο Φωτόπουλο με την σύζυγό του,  την Πρόεδρο της κοινότητας του Καθεδρικού κ. Χαρούλα Τραβαγιάκη, με τον σύζυγό της Κώστα, τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο από την Εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ, το ζεύγος Κώστα Σιδερίδη, την Δρ. Σοφία Μαγγελάκη, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Wentworth της Βοστώνης, τον καθηγητή Δρ. Ανδρέα Σαββάκη του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Ρότσεστερ Νέας Υόρκης, το ζεύγος Γιάνη Κατσαρού, το ζεύγος Ηλία Τζιά, την κ. Μαρία Θεοδώρου με τον γιό της ιατρό Γεώργιο Θεοδώρου, το κ. Άλεν Μακίνναν, τον κ. Θέμη Βούλγαρη, τον Αντιπρόεδρο του Α-Ω κ. Χάρη Βλάχο με την σύζυγό του, το ζεύγος Γεώργιου Ψυχαράκη, τον κ. ο διευθυντής της Ομογενειακής Τράπεζας Community Credit Union, Δρ. Νικόλαος Σαραντόπουλος, τον καθηγητή οπτικής Δρ. Γώργιο Ασιμέλλη με την σύζυγό του  και Μαριάννα.  Τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίος Μερκάντο, το π. Βασίλειος Μπέμπης, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ, τον Γενικό Πρόξενο κ. Συμεών Τέγο, τον πατέρα Νικόλαο Πελεκούδα με τον γιό του Δημοσθένη (είναι ένας από τους εύζωνες της Ομοσπονδίας), την πρεσβυτέρα Χρυσούλα Κουρκουντή, υπεύθυνη του Μαλιωτείου, Πολιτιστικού Κέντρου, τον κ. Μιχάλης Γιαννούλης, τον κ. Γεώργιο Σταματελόπουλο, την Ελένη Καλατζή, την Αντιγόνη Κωνσταντινίδου, την Ειρήνη Σάββα με τον γιό της Μιχάλη, τον Γιάννη Πωλ, το ζευγος Κώστα & Βίκη Κεχρή, την Κική Αλεξανδράτου με το γιό της, την Πρισίλα Μόσχου, τον Παναγιώτη Σπεκιδάκο με την κόρη του, τον ζεύγος Μιχάλη Ψυχαράκη και άλλοι...

Ακόμα από τους πρώην Προέδρους της Ομοσπονδίας οι: Δημήτριος Παπασλής, η δικηγόρος Ελισάβετ Παπασλή και ο κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος. 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο οι:  Εκτός από τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο παρευρέθησαν και: Μάρθα Παναγιωτοπούλου, Γραμματέας, Όλγα Φώτου Γραμματέας, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Ταμίας, και τα μέλη: Δημήτριος Ματθαίος, Γεώργιος Παπαδόπουλος με την σύζυγό του, Ελευθερία Παπασλή, η Dr. Μαίρη Δελιχάτσιου,...

Την εκδήλωση υποστίριξαν οικονομικά οι κ.κ. Δημήτριος Ματθαίος, Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Τοπούζογλου.

Ήταν μία ωραία και χαρούμενη βραδιά.  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Και του χρόνου με υγεία.


paneliakos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου