Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Οι παρακάτω τιμές είναι γιά ένα γαλόνι, όχι ένα λιτρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι τιμές της βενζίνης μειώνονται και πάλι σε όλες τις ΗΠΑ, ανακουφίζοντας τους οδηγούς που πληρώνουν τώρα λίγο λιγότερο για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Ο εθνικός μέσος όρος για τις τιμές της βενζίνης τη Δευτέρα βρισκόταν γύρω στα 3,44 δολάρια, σύμφωνα με την AAA. Αυτό είναι περίπου 9 σεντς χαμηλότερα από μια εβδομάδα πριν – σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μιας εβδομάδας που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής το 2024. Ο μέσος όρος της Δευτέρας ήταν επίσης πάνω από 19 σεντς χαμηλότερος από ό,τι ήταν πριν από ένα μήνα και πάνω από 14 σεντς κάτω από το επίπεδο που παρατηρήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή.

Γιατί πέφτουν οι τιμές της βενζίνης;

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη σημερινή πτώση των τιμών της βενζίνης. Για αρχή, ίσως κυκλοφορούν λιγότεροι άνθρωποι στο δρόμο.

«Η ζήτηση είναι απλά κάπως χαμηλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της AAA, Αντριου Γκρος (Andrew Gross), επισημαίνοντας τις τάσεις που παρατηρήθηκαν πέρυσι και τις πιθανές παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. «Παραδοσιακά -πριν από την πανδημία- μετά το Memorial Day, η ζήτηση θα άρχιζε να αυξάνεται το καλοκαίρι. Δεν το βλέπουμε πλέον αυτό».

Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε σε περίπου 8,94 δισεκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πέρα από τις ειδικές επιπτώσεις της πανδημίας, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι υψηλές τιμές καυσίμων που παρατηρήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 και ο επίμονος πληθωρισμός μπορεί να οδήγησαν πολλούς Αμερικανούς να τροποποιήσουν τις συνήθειες οδήγησής τους. Αλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν είναι ο αυξημένος αριθμός αυτοκινήτων με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθώς και ηλεκτρικών οχημάτων, που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, δήλωσε ο Γκρος. Κάποια από αυτά παραμένουν εποχικά. Ο Πάτρικ Ντε Χάαν (Patrick De Haan), επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy, σημείωσε ότι οι τιμές του αερίου συνήθως μειώνονται στις αρχές του καλοκαιριού λόγω των δυνατοτήτων των διυλιστηρίων.

Τι γίνεται με τις τιμές του πετρελαίου;

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης τη μείωση του κόστους του πετρελαίου. Οι τιμές στην αντλία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αργό πετρέλαιο, το οποίο είναι το κύριο συστατικό της βενζίνης.

Το αργό West Texas Intermediate, ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς, παρέμεινε στη μέση των 70 δολαρίων το βαρέλι τις τελευταίες εβδομάδες – έκλεισε κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα. Αυτό «δεν είναι κακό σημείο για να βρίσκεται», δήλωσε ο Γκρος, σημειώνοντας ότι το κόστος του αργού πρέπει συνήθως να ξεπεράσει τα 80 δολάρια για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στις τιμές των αντλιών.

Θα μπορούσαν οι τιμές να αυξηθούν ξανά;

Το μέλλον δεν είναι ποτέ σίγουρο. Ομως, αν δεν υπάρξουν μεγάλες απρόσμενες διακοπές, τόσο ο Γκρος όσο και ο Ντε Χάαν λένε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πέφτουν.

Αυτή την εποχή του έτους, οι ειδικοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους ιδιαίτερα στους κινδύνους τυφώνων οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και να οδηγήσουν τα διυλιστήρια σε διακοπή λειτουργίας.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου