Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

78α γενέθλια για τον Ντόναλντ Τραμπ

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το debate Biden - Trump είναι την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, 2024 sthn Atlanta

ΓΟΥΕΣΤ ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε την παραμονή των 78ων γενεθλίων του, την Πέμπτη, με τις εκδηλώσεις των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, οι οποίοι του τραγούδησαν το «Happy Birthday» και του πρόσφεραν τούρτα και δώρα. Ηταν μια αξιοσημείωτη επίδειξη αφοσίωσης σε έναν πρώην πρόεδρο που περιφρονήθηκε από πολλούς από τους ίδιους βουλευτές μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Την Παρασκευή, ο Τραμπ επρόκειτο να έχει άλλη μια γιορτή γενεθλίων, αυτή τη φορά με χιλιάδες υποστηρικτές του στη Φλόριδα.

Τα μέλη της ομάδας υποστηρικτών του «Club 47» επρόκειτο να ακούσουν τον Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριδας, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο. Για την εκδήλωση εξαντλήθηκαν 5.000 εισιτήρια προς περίπου 35 δολάρια το καθένα, ενώ οι πιο κοντινές θέσεις στη σκηνή κόστιζαν 60 δολάρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Club 47», Λάρι Σνόουντεν (Larry Snowden).

«Ελάτε μαζί μας για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του καλύτερου προέδρου όλων των εποχών», αναγραφόταν στην πρόσκληση, στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνταν να είναι ντυμένοι με ρούχα στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Το «Club 47» εδρεύει στην Κομητεία Παλμ Μπιτς και αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι στόχος του συλλόγου είναι να κρατήσει τους υποστηρικτές του Τραμπ «στην περιοχή μας συνδεδεμένους και αφοσιωμένους».

Εβδομάδες αφότου έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που έχει καταδικαστεί για κακούργημα, ο Τραμπ φαίνεται να έχει ενισχύσει τους δεσμούς με μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματός του και των εκλεγμένων αξιωματούχων. Τον επόμενο μήνα, είναι προγραμματισμένο να δεχθεί το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του για τρίτη φορά.

Ο πρώην Πρόεδρος βρέθηκε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη για να συναντηθεί με τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής και της Γερουσίας, στην πρώτη του επίσκεψη στο Καπιτώλιο μετά την εξέγερση, η οποία πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτές του Τραμπ που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την ήττα του το 2020 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ρεπουμπλικανοί της Βουλής τραγούδησαν το «Happy Birthday» στον Τραμπ και του χάρισαν μια μπάλα του μπέιζμπολ και ένα ρόπαλο από το ετήσιο παιχνίδι του Κογκρέσου.

Γερουσιαστές παρουσίασαν αργότερα μια τούρτα με την αμερικανική σημαία και 45 κεριά, παραπέμποντας στο ότι ο Τραμπ είναι ο 45ος πρόεδρος. Ο γερουσιαστής Τζον Μπαράσο (John Barrasso) από το Γουαϊόμινγκ πρόσθεσε στη συνέχεια δύο ακόμη κεριά με τους αριθμούς 4 και 7.
«Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει ο 47ος πρόεδρος», δήλωσε αργότερα ο Μπαράσο στους δημοσιογράφους.

Ο Σνόουντεν, πρόεδρος του «Club 47», και άλλοι δήλωσαν ότι περίμεναν από τον Τραμπ να αναφερθεί στην καταδίκη στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του τακτικού προεκλογικού του μηνύματος.

Ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, η ηλικιακή διαφορά τους δεν είναι παρά τριάμισι χρόνια, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει την προχωρημένη ηλικία του Τζο Μπάιντεν ένα από τα κύρια επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως ένας δραστήριος ηγέτης απέναντι σε έναν ηλικιωμένο σε παρακμή.

Πηγές: «Associated Press», «ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου