Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Τι θα γίνει με τον υποψήφιο Biden?

Δευτέρα, 1η Ιουλίου, 2024

Πολλοί μας στέλνετε μηνύματα και ερωτήσεις για το τι μέλλει γένεστε εάν και ο “Sleeping Joe” αποσυρθεί ή τον αποσύρουν από την κούρσα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Παρακολούθησα το debate και έχω τη δική μου γνώμη τόσο για τον Biden όσο και για τον Trump.  Παράλληλα έκανα πολλές συζητήσεις με πολλούς ενεργούς στην πολιτική ζωή στη Μασαχουσέτη, ακόμα και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. 

Οι συζήτησεις έγιναν και στο Friday Night group όπου επί πολλά χρόνια αναλύουμε και ενίοτε "ανεβάζουμε και κατεβάζουμε" κυβερνήσεις και πολιτικούς καθ’ ότι η ομάδα είναι πολύ ενημερωμένη και έχει γνώμη.  Αρκετές φορές οι συζητήσεις μας θα γίνουν ΝΕΑ σε ώρες ή μέρες!!!

Η προσωπική μου γνώμη έχει να κάνει και από σεβασμό σε μεγαλύτερο στην ηλικία, γιατί έτσι μεγαλώσαμε να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους.  Αλλά από την άλλη μεριά δεν φοράω φιλώτα σαν τα άλογα που σύρουν το κάρο ή την άμαξα!

Είναι κρίμα που o Biden δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Αλλά δεν φταίει ο Biden ο οποίος έχει αρχίσει να τα χάνει αλλά οι οικείοι του, οι συνεργάτες και σύμβουλοι και γιατί όχι τα κολαούζα που έχει.  Ο άνθρωπος ναυάγησε, τελείωσε δεν μπορεί πλέον.  Δεν έπρεπε να τον εκθέσουν.

Από την άλλη ο Τραμπ με το θράσος που έχει, πήρε πόντους γιατί εδώ που τα λέμε η Αμερική, η πλουσιότερη χώρα στο κόσμο θα περάσει δύσκολες ημέρες τόσο οικονομικά όσο κοινωνικά και όχι μόνο.  Δεθείτε λοιπόν.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη ΗΠΑ

Ας δούμε τι λένε...

Πώς οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Μπεντένι ως προεδρικό υποψήφιο πριν από τον Νοέμβριο.

Μετά την ασταθή εμφάνιση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης, ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβήτησαν ανοιχτά εάν θα πρέπει να αντικατασταθεί ως υποψήφιός τους για τις εκλογές του 2024.

Υπάρχει μια διαδικασία για να γίνει αυτό, αλλά θα ήταν ακατάστατο.

Για απαντήσεις σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε αυτό, το Reuters μίλησε με την Elaine Kamarck, ανώτερη συνεργάτη στο think tank Brookings Institution, μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) και συγγραφέα του βιβλίου "Primary Politics" σχετικά με τη διαδικασία προεδρικών υποψηφιοτήτων.

Αυτή η εξήγηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συνεντεύξεις μαζί της.

Ε: ΤΙ ΕΠΙΛΟΓEΣ EΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ;

Α: Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είχε πραγματικό σχέδιο Β για τον Μπάιντεν ως προεδρικό υποψήφιο. Κατέβηκε σχεδόν χωρίς αντίπαλο για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος φέτος.

Δεν θα είναι επίσημα υποψήφιος μέχρι αργότερα αυτό το καλοκαίρι, οπότε υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνει μια αλλαγή και μερικά σενάρια για να τεθεί σε ισχύ: O Μπάιντεν θα μπορούσε να αποφασίσει ο ίδιος να αποχωρήσει πριν διοριστεί. Θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από άλλους που προσπαθούν να κερδίσουν τους αντιπροσώπους που έχει συγκεντρώσει. ή θα μπορούσε να αποσυρθεί μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο τον Αύγουστο, αφήνοντας την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών να εκλέξει κάποιον που θα κατέβει εναντίον του Τραμπ στη θέση του.

Ε: ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕI ΣΤΗ ΣΥΝEΧΕΙΑ;

Α: Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Μπάιντεν. Θα έπρεπε να συμφωνήσει να παραιτηθεί ή να αντιμετωπίσει έναν αμφισβητία τόσο αργά στη διαδικασία που θα προσπαθούσε να τον αναγκάσει να το κάνει. Μέχρι στιγμής ο Μπάιντεν δεν έχει δείξει ότι θέλει να κάνει στην άκρη και κανένας αντίπαλός του δεν τον έχει αμφισβητήσει ευθέως.

Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους κορυφαίους πιθανούς αντικαταστάτες του - η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ - μίλησαν με πάθος για την υπεράσπισή του μετά το ντιμπέιτ, υπηρετώντας σε έναν υποκατάστατο ρόλο που έδειξε την υποστήριξή τους, αλλά επίσης αντιπαρέβαλε την ομαλή παράδοσή τους με την αναχαίτισή του στη σκηνή του ντιμπέιτ στην Ατλάντα.

Ε: ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕI ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕI Ο BIDEN;

Α: Ο Μπάιντεν έχει περάσει τους τελευταίους μήνες συγκεντρώνοντας σχεδόν 4.000 Δημοκρατικούς αντιπροσώπους κερδίζοντας τις προκριματικές εκλογές σε πολιτείες και εδάφη των ΗΠΑ.

Αυτοί οι αντιπρόσωποι κανονικά θα τον ψήφιζαν, αλλά οι κανόνες δεν τους δεσμεύουν ούτε τους υποχρεώνουν να το πράξουν. Οι αντιπρόσωποι μπορούν να ψηφίσουν με τη συνείδησή τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να ρίξουν την ψήφο τους σε κάποιον άλλο.

Εάν ο Μπάιντεν «απελευθερώσει» τους αντιπροσώπους του με την αποχώρησή του, θα μπορούσε να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ άλλων υποψηφίων των Δημοκρατικών για να γίνει ο υποψήφιος.

Ε: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΆΙΝΤΕΝ;

Α: Αρκετοί υποψήφιοι θα μπορούσαν να μπουν στη μάχη, αλλά δεν υπάρχει προφανής νούμερο ένα.

Η αντιπρόεδρος Χάρις θα ήταν σχεδόν σίγουρα στην κορυφή της λίστας, αλλά είχε τα δικά της προβλήματα μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη δουλειά και κακά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Το Σύνταγμα των ΗΠΑ υπαγορεύει ότι ο αντιπρόεδρος γίνεται πρόεδρος εάν ο πρόεδρος πεθάνει ή καταστεί ανίκανος, αλλά δεν επηρεάζει μια διακομματική διαδικασία για την επιλογή ενός υποψηφίου.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Newsom, η κυβερνήτης του Michigan Gretchen Whitmer, ο κυβερνήτης του Κεντάκι Andy Beshear και ο κυβερνήτης του Ιλινόις JB Pritzker έχουν όλοι προταθεί ως πιθανοί αντικαταστάτες, αλλά είναι υποστηρικτές του Μπάιντεν και υποκατάστατα της εκστρατείας που εργάζονται για να τον βοηθήσουν να εκλεγεί τώρα.

Ε: ΠΏΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓOΤΑΝ EΝΑΣ ΥΠΟΨHΦΙΟΣ;

Α: Πιθανότατα θα υπάρξει ένα ελεύθερο για όλους είδος μεταξύ των βαρέων βαρών των Δημοκρατικών που ανταγωνίζονται για τη θέση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν υπογραφές από 600 αντιπροσώπους της συνέλευσης για να διοριστούν. Αναμένεται να υπάρξουν περίπου 4.672 αντιπρόσωποι το 2024, συμπεριλαμβανομένων 3.933 δεσμευμένων αντιπροσώπων και 739 αυτόματων ή υπεραντιπροσώπων, σύμφωνα με την Ballotpedia.

Εάν κανείς δεν πάρει την πλειοψηφία των αντιπροσώπων, τότε θα υπάρξει μια «διαμεσολαβημένη συνέλευση» στην οποία οι αντιπρόσωποι ενεργούν ως ελεύθεροι πράκτορες και διαπραγματεύονται με την ηγεσία του κόμματος για να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο.

Θα θεσπιστούν κανόνες και θα υπάρξουν ονομαστικές ψηφοφορίες για τα ονόματα που θα τεθούν σε υποψηφιότητα.

Θα μπορούσαν να χρειαστούν αρκετοί γύροι ψηφοφορίας για να πάρει κάποιος την πλειοψηφία και να γίνει ο υποψήφιος. Το τελευταίο συνέδριο που μεσολάβησε όταν οι Δημοκρατικοί απέτυχαν να ορίσουν έναν υποψήφιο στην πρώτη ψηφοφορία ήταν το 1952.

Ε: ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕAΝ Ο BIDEN ΑΠΟΧΩΡHΣΕΙ ΜΕΤA ΤΟ ΣΥΝEΔΡΙΟ;

Α: Εάν ο Μπάιντεν αποχωρήσει μετά το συνέδριο του Αυγούστου, τα 435 μέλη της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών θα επιλέξουν έναν νέο υποψήφιο. Τα μέλη θα συναντηθούν σε ειδική συνεδρίαση για να επιλέξουν έναν υποψήφιο.

Ε: ΠΟΙΑ ΕiΝΑΙ ΑΥΤΆ ΤΑ 435 ΜΈΛΗ ΤΗΣ DNC;

Α: Κατανέμονται εξίσου μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και σε διάφορες ομάδες εκλογικών περιφερειών, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των εργαζομένων, των εκπροσώπων των LGBTQ και των φυλετικών μειονοτήτων. Από το σύνολο, 75 διορίζονται γενικά από τον πρόεδρο, ενώ οι υπόλοιποι εκλέγονται στις αντίστοιχες πολιτείες τους.

Ε: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟyΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Α: Για να ορίσει έναν υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο, αυτό το άτομο θα πρέπει να έχει την υποστήριξη ενός ελάχιστου αριθμού μελών της DNC - ίσως περίπου 60, αν και ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί από την επιτροπή κανόνων της DNC, η οποία θα καθορίσει τους κανόνες για τις διαδικασίες πριν ξεκινήσουν.

Πιθανότατα θα υπάρξουν ομιλίες διορισμού και δευτερεύουσες ομιλίες. Πολλοί υποψήφιοι θα μπορούσαν να προταθούν πριν μειωθεί ο κατάλογος.

Ε: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ;

Η DNC πιθανότατα θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίασή της στην Ουάσιγκτον και οι ψήφοι θα καταμετρηθούν εκεί. Τα ψηφοδέλτια θα κωδικοποιούνται, θα υπογράφονται και θα συλλέγονται με το χέρι. Εάν μια ψηφοφορία επρόκειτο να συμβεί πολύ κοντά στην ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου, όταν δεν ήταν δυνατή η προσωπική συνάντηση, τότε πιθανότατα θα ήταν εικονική.

(Αναφορά από τον Jeff Mason; Πρόσθετες αναφορές από τη Stephanie Kelly. Μοντάζ: Heather Timmons και Sandra Maler)

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου