Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ειρήνη! Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν

 Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Απόψε στις 9:00μμ ώρα Ανατολικής ΗΠΑ η τηλεμαχία των

Τραμπ – Μπάϊντεν.

Μεγάλη ανησυχία στο Δημοκρατικό κόμμα για τον Τζο Μπάϊντεν αφού παρουσιάζει προβλήματα μνήμης Μπάϊντεν.paneliakos.com 


Εδώ και σχεδόν 3,5 χρόνια η λέξη που δεν έχουμε ακούσει από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου, Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ είναι η «ειρήνη». Μάλιστα είναι και ο μόνος Πρόεδρος που έχει μπλέξει σε 4 πολεμικές καταστάσεις (Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ταϊβάν, Ισραήλ) τις ΗΠΑ που χωρίς -επίσημα- να ρίξουν ούτε μία σφαίρα θρηνούν ήδη 13 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Μπάιντεν για Ισραήλ – Γάζα έκανε λόγο για διαπραγματεύσεις και λύσεις μόνο όταν κατάλαβε ότι χάνει τις ψήφους από τους μουσουλμάνους και τους φιλο-Παλαιστίνιους των ΗΠΑ. Αλλά κι εκεί, πάλι δείχνει μία διπροσωπία, αφού λέει ότι θέλει λύση αλλά δεν κάνει τίποτα γι’ αυτή. Αντίθετα, για Ουκρανία και Ταϊβάν δεν έχει αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «ειρήνη», ούτε καν διαπραγματεύσεις και ας σκοτώνονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη. Και σαν να μην φτάνει όλο αυτό, προσφάτως έριξε κι άλλο λάδι στην άσβεστη φωτιά της Ουκρανίας, δίνοντας το «οκ» να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά όπλα κατά θέσεων των Ρώσων. Αλλά δεν σταματάει ούτε εκεί. Οπως αποκαλύπτει το CNN (https://rb.gy/ztywpb) -επικαλούμενο 4 ανώτερους επιτελάρχες του Πενταγώνου- ο Αμερικανός Πρόεδρος δίνει το «πράσινο φως» σε Αμερικανούς στρατιωτικούς εργολάβους να βοηθήσουν τους Ουκρανούς στη συντήρηση και στις επισκευές των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό! Από την αρχή του πολέμου ο πρόεδρος Μπάιντεν έλεγε «όχι» σε κάθε είδους εμπλοκής αμερικανικής βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό υπέρ της Ουκρανίας. Ομως πρόσφατα και κατανοώντας ότι ο πόλεμος χάνεται για το ΝΑΤΟ και τη Δύση άρχισε να τα γυρίζει, πρώτα με τη χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία και τώρα με Αμερικανούς να βοηθούν τους Ουκρανούς. Το μόνο που του μένει είναι να στείλει απευθείας Αμερικανούς στρατιώτες ή να πει στα… φερέφωνα της Ευρώπης να στείλουν εκείνοι στρατό υπέρ της Ουκρανίας. Και όλα αυτά για να μην παραδεχθεί ότι χάνει από τους Ρώσους, κάτι που θα σημάνει και την ήττα του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ενας Ντόναλντ Τραμπ που απέδειξε για μια ακόμα φορά πως θέλει την ειρήνη τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ολόκληρο τον Κόσμο. Τον είχαμε δει έμπρακτα στην 4ετία που ήταν πραγματικός Πλανητάρχης και η ειρήνη κυριαρχούσε παντού. Τώρα μας τον θύμισε ξανά.

Σύμφωνα με το «Reuters» (https://rb.gy/mqe2bp) οι επιτελάρχες του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την προεδρία του Τραμπ, Κιθ Κέλογκ και Φρεντ Φλάιτς, παρουσίασαν ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σε περίπτωση βέβαια που ο κ. Τραμπ κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και επιστρέψει στο Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, οι Ουκρανοί θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλιώς ο «θείος Σαμ» θα σταματήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και οι Ρώσοι θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι αλλιώς οι ΗΠΑ θα δώσουν στους Ουκρανούς περισσότερη βοήθεια.

Και όπως μάς θυμίζει ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, «ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι κορυφαία προτεραιότητα στη δεύτερη θητεία του θα είναι να διαπραγματευτεί γρήγορα τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας».

Είπαμε, η «ειρήνη» είναι κορυφαία λέξη στο λεξιλόγιο του Ντόναλντ Τραμπ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου