Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μισό εκατομμύριο μετανάστες θα μπορούν επιτέλους να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα

  Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Όλα αυτά εν όψη εκλογών…  Αλλά.  Γιατί δεν τιμωρούν αυτούς και αυτές, τους Αμερικανούς πολίτες, που παντρεύονται παράνομους μετανάστες;  paneliakos.com

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη σαρωτικές νέες προστασίες για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και χρόνια, αλλά είναι παντρεμένοι με Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, περίπου 500.000 σύζυγοι χωρίς χαρτιά θα προστατευθούν από την απέλαση και θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν υπηκοότητα και να εργαστούν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια από τις πιο εκτεταμένες προεδρικές ενέργειες για την προστασία των μεταναστών εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο κ. Μπάιντεν θα γιορτάσει το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στον Λευκό Οίκο την Τρίτη για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την αναστολή της δράσης για τις αφίξεις παιδιών ή DACA, η οποία προστατεύει από την απέλαση άτομα που ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδιά.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς ο κ. Μπάιντεν προσπαθεί να ισορροπήσει σε ένα από τα πιο κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα του 2024. Γνωρίζοντας ότι πολλοί Αμερικανοί επιθυμούν σκληρότερες πολιτικές στα σύνορα, ο κ. Μπάιντεν μόλις πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσε μια απόφαση που ανέστειλε τις μακροχρόνιες εγγυήσεις που δίνουν σε όποιον πατάει σε αμερικανικό έδαφος το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο εδώ.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται επίσης την Τρίτη να περιγράψει λεπτομερώς ξεχωριστές δράσεις που θα διευκολύνουν τους νέους χωρίς χαρτιά, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί ως Dreamers, να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίζες εργασίας.

Σχεδόν αμέσως μετά την έκδοση του εν λόγω διατάγματος, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου άρχισαν να καθησυχάζουν κατ’ ιδίαν τους προοδευτικούς ότι ο πρόεδρος θα βοηθούσε επίσης τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που βρίσκονταν στο έθνος για χρόνια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις και επικαλείται η «New York Times».

Η κίνηση της Τρίτης θα μπορούσε να βοηθήσει τον κ. Μπάιντεν να αντιμετωπίσει κάποια από τα πλήγματα που προκάλεσαν οι περιορισμοί του στο άσυλο μεταξύ των μελών της προοδευτικής βάσης του, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι πρόδωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του να θεσπίσει μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση για τους μετανάστες.

Τα νέα επιδόματα για τους συζύγους χωρίς χαρτιά δεν θα τεθούν σε ισχύ αμέσως- ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι αναμένουν την έναρξη του προγράμματος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για τα επιδόματα.

Ο γάμος με Αμερικανό πολίτη παρέχει γενικά μια διέξοδο προς την αμερικανική υπηκοότητα. Αλλά οι άνθρωποι που διέσχισαν παράνομα τα νότια σύνορα – αντί να φτάσουν στη χώρα με βίζα – πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για πράσινη κάρτα.

Αυτό σημαίνει μακροχρόνιους αποχωρισμούς από τους συζύγους και τις οικογένειές τους. Το νέο πρόγραμμα επιτρέπει στις οικογένειες να παραμείνουν στη χώρα ενώ επιδιώκουν το νομικό καθεστώς.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι σύζυγοι πρέπει να έχουν ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για 10 χρόνια και να είναι παντρεμένοι με Αμερικανό πολίτη από τις 17 Ιουνίου. Δεν μπορούν να έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Τα οφέλη θα επεκταθούν επίσης στα περίπου 50.000 παιδιά συζύγων χωρίς χαρτιά που έγιναν θετά παιδιά Αμερικανών πολιτών.

Πηγή: «New York Times», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου