Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Νεαρός ομογενής στη Φλόριδα σκότωσε τους γονείς του – Νεκρός και ο ίδιος από πυρά αστυνομικών

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Φρίκη στην Κοινή Γνώμη προκαλεί το διπλό ενδοοικογενειακό φονικό στην Τάμπα, με δράστη έναν 19χρονο ομογενή, ο οποίος σκότωσε τους γονείς του, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε έναν αστυνομικό, μέχρι να χάσει και ο ίδιος την ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με την ομάδα SWAT.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «New York Post» και τοπικών ΜΜΕ, ο νεαρός δράστης ονομάζεται Χρήστος – Αλέξανδρος Θέμελης ο Νεότερος (Christos Alexander Themelis Jr), ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου, πυροβόλησε και σκότωσε τον 51χρονο πατέρα του, Χρήστο – Βύρωνα Θέμελη (Christos Byron Themelis), μέσα στο σπίτι τους και, μετά, την 48χρονη μητέρα του, Ρεβέκκα – Αννα Θέμελη (Rebecca Ann Themelis) στο μπροστινό μέρος της αυλής του σπιτιού.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας του Χίλσμπορο, η Αστυνομία έλαβε κλήση για επέμβαση λίγο μετά τις 11 το βράδυ, πιθανότατα από την 48χρονη μητέρα του δράστη, η οποία ενημέρωνε πως ο άνδρας της είχε τραυματιστεί, ενώ κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης ακούγονταν και άλλοι πυροβολισμοί από τον περιβάλλοντα χώρο.

Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 19χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθότι, ήδη από το 2021, η Αστυνομία είχε κληθεί επανειλημμένως για να αντιμετωπίσει τη βίαιη συμπεριφορά του, αφού ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία, εν τέλει, είχαν την τραγική αυτή κατάληξη.

Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν τον δράστη με την μητέρα του, έξω από το σπίτι. Αμέσως η κατάσταση εκτραχύνθηκε, αφού ο 19χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 48χρονη γυναίκα, αντήλλαξε πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς, τραυμάτισε έναν εξ αυτών και, στη συνέχεια, κλειδαμπαρώθηκε στο σπίτι, όπου νωρίτερα είχε πυροβολήσει τον πατέρα του.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και χρησιμοποίησαν ένα ρομπότ προκειμένου να εισβάλουν στο σπίτι, όπου τελικά εντόπισαν τόσο τον 19χρονο, όσο και τον πατέρα του, νεκρούς από πυροβολισμό, με την αιματοχυσία να λαμβάνει τέλος με τον πλέον τραγικό τρόπο.

«Οι αστυνομικοί μας ανταποκρίθηκαν σε ένα χαοτικό σκηνικό και αμέσως ρίσκαραν τη σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητά μας. Χωρίς την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των αστυνομικών μας, ολόκληρη η γειτονιά θα ήταν σε κίνδυνο», επεσήμανε ο σερίφης Τσαντ Κρόνιστερ (Chad Chronister).

Ασφαλώς, ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν σύντομα οι Αρχές είναι το πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του 19χρονου, η πνευματική κατάσταση του οποίου τον καθιστούσε ιδιαιτέρως επικίνδυνο εάν είχε πρόσβαση σε οποιουδήποτε είδους εξοπλισμού, με δεδομένο ότι, όπως προαναφέρθηκε, είχε βίαια ξεσπάσματα ένεκα της ψυχικής κατάστασής του.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου