Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Τον περιμένουν για να τον πιέσουν

 Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σάββατο 15 Ιουνίου βράδυ σε προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών στο Λος Αντζελες. Στη σκηνή είναι ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ και ο Μπαράκ Ομπάμα για συνέντευξη με τον γνωστό παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ. Το διάστημα που το κοινό τούς χειροκροτούσε ο κ. Μπάιντεν έμεινε με το βλέμμα στο κενό και θα έμενε μέχρι το… πρωί αν ο κ. Ομπάμα δεν τον έπιανε από το χέρι να τον πάρει μαζί του εκτός σκηνής (https://rb.gy/cu46uu). Βέβαια ο Λευκός Οίκος βγήκε και μίλησε για «φτηνά deepfakes», σκηνοθετημένα βίντεο και ότι έμεινε να… απολαύσει το χειροκρότημα. Ομως, ήταν ένας ακόμα προβληματισμός στους δεκάδες που έχουν οι υγιώς σκεπτόμενοι Δημοκρατικοί. Αυτοί που βλέπουν ότι τα «σαστίσματα» και τα «χαμένα βλέμματα» του Αμερικανού Προέδρου, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτοί που μέρα με τη μέρα σκέφτονται ότι αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο. Αυτοί που μέσα τους υπάρχει το δίλημμα αν πρέπει να αποχωρήσει ο Μπάιντεν τώρα που είναι ακόμα, σχετικά, νωρίς ή αν θα πάει μέχρι τέλους με όποιο ρίσκο.

Αυτό το τελευταίο τονίζει και η «Daily Mail» (https://shorturl.at/a7WnD), σε άρθρο της που αναφέρει πως «γιγαντώνεται στις ΗΠΑ η Θεωρία Αντικατάστασης του Μπάιντεν πριν τις εκλογές». Ουσιαστικά είναι η ιδέα ο Αμερικανός Πρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου να παραιτηθεί και στη θέση του να κατέβει άλλος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Και ο λόγος που υπάρχει αυτή η ιδέα και σιγά – σιγά δυναμώνει είναι η διανοητική και φυσική κατάσταση του κ. Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Τζέιμς Κάρβιλ που ήταν στο επιτελείο των προεκλογικών εκστρατειών του Μπιλ Κλίντον είπε πως ο κ. Μπάιντεν δεν έπρεπε να βάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή του.

Και το Μέσο το πάει ακόμα πιο πέρα. Υψηλά ιστάμενο άτομο στους Δημοκρατικούς είπε πως «οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον Μπάιντεν να φύγει θα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον, η Νάνσυ Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ, αλλά θα πρέπει να είναι και οι 4».

Μάλιστα υπάρχει η έντονη φημολογία πως η Μισέλ Ομπάμα εσκεμμένα «αποσύρθηκε» από τη σκέψη της να κατέβει ως υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών γιατί οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών θα έβλεπαν μία πολύ μεγάλη διαφορά. Από τη μια η ζωηρή Μισέλ, με το επώνυμο Ομπάμα, που θυμίζει παλιές καλές εποχές για τους Δημοκρατικούς, και από την άλλη ο Μπάιντεν με τα… πεσίματα, τα σαστίσματα και τις γκάφες του… Και οι φήμες θέλουν την Μισέλ αλλά και τον σύζυγό της Μπαράκ να κάνουν στην άκρη για να μην μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που βλέπουν οι ψηφοφόροι πάνω στον πρόεδρο Μπάιντεν.

«Κλειδί» πάντως για το μέλλον του κ. Μπάιντεν μέχρι τις Προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου είναι το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου στο CNN απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Αν ο Μπάιντεν τα πάει καλά τότε θα πάει χωρίς… δημοκρατικό αντίπαλο μέχρι τον Νοέμβριο, αν όμως… σαστίσει ενδεχομένως να ξεκινήσει και η μεγάλη πίεση για να κάνει στην άκρη…

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου