Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου – «Έφυγε» ο Σάκης Σταυρόπουλος

   Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο Σάκης Σταυρόπουλος υπήρξε ιστορικός ηγέτης της

 ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανηλειακού.




Το Σάκη Σταυρόπουλο συναντήσαμε σε δεξίωση που δώσαμε στη Βοστώνη όταν είχε έρθει να παρακολουθήσει την Εθνική Ελλάδος εναντίον της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, 1994.   paneliakos.com




Στη θλίψη βύθισε όσους τον γνώριζαν και ιδιαίτερα τον ποδοσφαιρικό κόσμο και τους φιλάθλους του Πανηλειακού, η είδηση του θανάτου του Σάκη Σταυρόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Γνωστός για την αφοσίωση και τη σταθερή υποστήριξη προς την ομάδα, ο Σταυρόπουλος συνέβαλε καθοριστικά στις τεράστιες και ανεπανάληπτες εποχές του Πανηλειακού. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ομάδα και στην ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάκης Σταυρόπουλος πέθανε σήμερα τα ξημερωμάτα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Κουτσοχέρα Ηλείας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη, τόσο στους φίλους και συγγενείς του όσο και στους φιλάθλους που τον θαύμαζαν για την αφοσίωση και την προσφορά του στον Πανηλειακό.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι βαθιά, ενώ η παρακαταθήκη του είναι αυτονόητο πως θα συνεχίσει να εμπνέει τους παίκτες και τους φιλάθλους του Πανηλειακού για πολλά χρόνια. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Ο ρεπόρτερ και συγγραφέας Θέμης Μαντάς, μέλος του ΠΣΑΤ και της AIPS, κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια, το πόνημα «Επί εποχής Σταυρόπουλου», αφιερωμένο στην ιστορία Σταυρόπουλου – Πανηλειακού.

Στον πρόλογο του πονήματος, ο αθλητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος αναφέρεται στον άθλο του οραματιστή Σταυρόπουλου, που κάλπασε απ’ το τρύπιο λιθάρι Κουτσοχέρας, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

«Η αγάπη του πατριώτη για τους Ηλείους συμπατριώτες απέδειξε ότι με πάθος και όραμα, πίστη και τακτική, γίνονται θαύματα. Κι έγινε ο Πανηλειακός, που έγραψε «μοναδική ιστορία» με τον Αντώνη Γεωργιάδη, τον Νίκο Αργυρούλη, τον Κυράστα, τον Δανιήλ και τόσους άλλους προπονητές.»  Αλλά και ποδοσφαιριστές όπως Τζώρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος...

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου, του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και κυρίως του Πανηλειακού, έκλεισε σήμερα στο άκουσμα του θανάτου του εμβληματικού ηγέτη των ερυθρόλευκων της Ηλείας, του Σάκη Σταυρόπουλου.

Ο άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου και έκανε γνωστό τον Πανηλειακό και τον Πύργο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δεν είναι πλέον μαζί μας όμως το έργο και η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα σε όλους μας και το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία όχι μόνο του συλλόγου που λάτρεψε και ανάδειξε αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.

Ο Σάκης Σταυρόπουλος, ως γνήσιος οραματιστής, απέδειξε ότι με διάθεση και μεράκι, τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα και συνέβαλε καθοριστικά στις ανεπανάληπτες επιτυχίες του Πανηλειακού.

Η απώλεια του μας γεμίζει με θλίψη γιατί ο αθλητισμός και η κοινωνία της Ηλείας, πλέον είναι φτωχότεροι.

Άπαντες ωστόσο, θα τον θυμόμαστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα πρόσεφερε.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου