Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Eνας υπάλληλος του δήμου Μετεώρων αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι για 13 ολόκληρα χρόνια έλειπε από την υπηρεσία του

  Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Eνας υπάλληλος του δήμου Μετεώρων αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι για 13 ολόκληρα χρόνια έλειπε από την υπηρεσία του κάνοντας χρήση… αναρρωτικής άδειας. Η είδηση έδωσε όπως ήταν αναμενόμενο τροφή για σκωπτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και όχι μόνο. Πέρα όμως από την ευτράπελη πλευρά, υπάρχει και η σοβαρή και αυτή θα πρέπει να είναι η κυρίαρχη εδώ, αφού αποτυπώνει ανάγλυφα τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του ελληνικού δημοσίου.

Για 13 ολόκληρα χρόνια ένας εργαζόμενος απουσίαζε από τη δουλειά του αλλά μισθοδοτούνταν κανονικά. Κανείς δεν τον αναζήτησε όλο αυτό το διάστημα; Δεν είχε προϊσταμένους; Μήπως απουσίαζε επειδή τον συγκάλυπταν; Είναι εύλογα ερωτήματα οποία χρήζουν άμεσων και ξεκάθαρων απαντήσεων.

Πέρα από αυτά όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που αναδεικνύει εξίσου το μέγεθος του προβλήματος στον δημόσιο τομέα. Εντάξει, έλειπε για 13 ολόκληρα χρόνια. Εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι δεν είχε γίνει αντιληπτός και έκανε ουσιαστικά διακοπές διαρκείας και μάλιστα μετ’ αποδοχών. Τώρα, όμως, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποκαλύφθηκε η απουσία του τι ακριβώς προβλέπεται; Θα του ζητήσουν να επιστρέψει τους μισθούς που λάμβανε όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να προσφέρει υπηρεσίες; Yστερα, θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα;

Η υπόσχεση που έδωσε ο δήμαρχος των Μετεώρων ότι «η έρευνα θα φτάσει στο κόκκαλο» δεν γίνεται και τόσο πιστευτή γιατί και άλλες φορές κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις (όχι βέβαια τόσο κραυγαλέες) δεν είχε γίνει στο τέλος απολύτως τίποτα. Στο κάτω-κάτω αυτές οι διαδικασίες θα έπρεπε να είναι αυτοματοποιημένες και όχι να περιμένουμε τις παρεμβάσεις ή όχι των δημάρχων.

Το ελληνικό δημόσιο νοσεί και το ότι μένουμε απλά σε διαπιστώσεις δεν λύνει το πρόβλημα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσουμε και σε θεραπείες του. Μπορεί να ξεβολευτούν κάποιοι αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου