Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024
Θοδωρής Τσελίδης. Ο Ελληνας τζουντόκα χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο. Ο 27χρονος Τσελίδης που νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. τον Ισπανό -Γεωργιανής καταγωγής- Τριστάνι Μοσαχλισβίλι, μπήκε αποφασισμένος και με Waza-ari με το… καλησπέρα, πήρε το προβάδισμα (1-0 στα 40’’). Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, χωρίς να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο η υπεροχή του. Η τακτική του, άλλωστε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
«Χαίρομαι πολύ που κράτησα το λόγο μου. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Ο,τι έγινε-έγινε και ήρθε ένα μετάλλιο που το ήθελα πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μου και το χάλκινο μετάλλιο», είπε μετά τον αγώνα ο Τσελίδης.
Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!
Νωρίτερα ο Ελληνας αθλητής είχε επικρατήσει του Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Golden Score με 10-0 και μάλιστα είχε δηλώσει πως «είμαι έτοιμος να κατακτήσω το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα». Τελικά το είπε και το έκανε.
Σύντομη η παρουσία της Τελτσίδου
Στον δεύτερο γύρο, στη φάση των «16» του τζούντο στα 70 κιλά των γυναικών, αποκλείστηκε η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η κορυφαία Ελληνίδα τζουντόκα και «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ ήταν κυριαρχική έναντι της Γκαμπριέλα Βίλεμς από το Βέλγιο, όμως μία στιγμή αδράνειας της στοίχησε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα, η 28χρονη πρωταθλήτρια αποκλείστηκε με ippon από την αντίπαλό της και ολοκληρώθηκε η παρουσία της επί γαλλικού εδάφους, ενώ η Βελγίδα αθλήτρια εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μετά τη λήξη του αγώνα η Τελτσίδου δήλωσε: «Εκανα πολύ μεγάλο αγώνα για να έρθω εδώ. Πόσο μάλλον ως νούμερο 2 της κατάταξης. Ηθελα να δείξω στον κόσμο τι κάνω στην προπόνηση τόσο καιρό, την προσπάθειά μου αλλά δεν τα κατάφερα».
Πιστεύεις ότι μπήκες αγχωμένη ή ήταν ένα λάθος της στιγμής; «Θέλει πολλή ψυχραιμία, ήθελα να τελειώσει ο αγώνας πιο γρήγορα και γι’ αυτό μπήκα. Επρεπε να έχω παραπάνω υπομονή, να περιμένω λίγο και να τελειώσει με τις ποινές. Επρεπε να παίξω με τακτική δηλαδή».
Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο που βρέθηκε εδώ να σε στηρίξει; «Ηταν εδώ η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, τους ευχαριστώ για την στήριξη, ξέρω ότι για αυτούς είμαι νικήτρια. Είναι δύσκολο γιατί περιμένεις πολλά χρόνια για αυτή τη στιγμή».
Υπάρχει μέλλον; «Μέλλον υπάρχει, αλλά δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να συνεχίσω».
«Φουλ» για μετάλλιο τα ελληνικά «κουπιά»
Πολύ μεγάλη μέρα η 31η Ιουλίου για τα ελληνικά «κουπιά» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και τα τρία πληρώματα που «έπεσαν» στην «μάχη» της διάκρισης εξασφάλισαν πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ενώ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, διεκδικεί την, Πέμπτη (1/8, 04.00 ώρα Νέας Υόρκης), αγωνιζόμενος στην 2η ημιτελική σειρά, την πρόκριση στον τελικό… για το απόλυτο τέσσερα στα τέσσερα της ελληνικής κωπηλασίας στην «Πόλη του Φωτός».
Στο τελικό οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου
Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό της δικώπου στο άθλημα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Προκρίθηκαν ως 3ες της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28 και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου (στις 05.42 ώρα Νέας Υόρκης) θα πάρουν θέση στον τελικό με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Αντίπαλές τους θα είναι οι Υμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ από την Ολλανδία, οι Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγχελ από τη Ρουμανία, οι Τζες Μόρισον και Αναμπελ ΜακΙντάιαρ από την Αυστραλία, οι Αζτσα Τσαϊκόφσκι και Τζες Θοένες από τις ΗΠΑ και οι Καμίλε Κραλικάιτε και Λέβα Αντομαβιτσιούτε από τη Λιθουανία.
Οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου έκαναν εξαιρετική εκκίνηση και ήταν πρώτες στα πρώτα 50 μέτρα, για να τις προσπεράσει το πλήρωμα της Ολλανδίας Υμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ και να μείνουν στη 2η θέση, με τις Δανές Χέντβικ Ρασμούσεν και Φίε Ούντμπι Ερικσεν στην 3η, στα πρώτα 500 μέτρα, ενώ στα 1000μ. η κατάσταση δεν άλλαξε για τα δύο πρώτα πληρώματα (των Ολλανδίας και Ελλάδας αντίστοιχα), για να περάσουν πάντως 3ες οι Ρουμάνες Χέντβικ Ρασμούσεν και Φίε Ούντμπι Ερικσεν και 4ες οι Δανές. Οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου έριξαν ρυθμό, εν συνεχεία, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 3η θέση στα 1.500μ., αφού τις προσπέρασαν οι Ρουμάνες. Στην τελική ευθεία, των τελευταίων 500 μέτρων, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες είχαν δυνάμεις και κατάφεραν να διατηρηθούν στην 3η θέση παρά την υπερπροσπάθεια των Δανών «κλέψουν» την πρόκριση στον τελικό από τις Ελληνίδες.
Ως πρώτες της 1ης ημιτελικής σειράς στον τελικό της δικώπου γυναικών προκρίθηκαν οι Υμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ από την Ολλανδία (7:10.16). Ως δεύτερες οι Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγχελ από τη Ρουμανία (7:14.53).
Διπλό σκιφ: Ολοταχώς για μετάλλιο οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής
Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής θα είναι παρόντες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, στο άθλημα της κωπηλασίας. Οι Ελληνες κωπηλάτες προκρίθηκαν ως 2οι της 2ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:23.36. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2-8 στις 06.02 ώρα Νέας Υόρκης).
Ως πρώτοι της 2ης ημιτελικής σειράς, στην οποία μετείχαν οι Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής προκρίθηκαν οι Ιταλοί Στέφανο Οππο και Γκάμπριελ Σοάρες (6:22.85) και ως 3οι οι Νορβηγοί Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τγιόεμ (6:26.62).
Το ελληνικό πλήρωμα έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς τερμάτισε σε μικρή απόσταση πίσω από τους πρώτους Ιταλούς και στόχο έχει πλέον την κατάκτηση ενός μεταλλίου στον τελικό.
Διπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών: Ετοιμες για μετάλλιο οι Φίτσιου και Κοντού
Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός του στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τερμάτισαν δεύτερες στη 2η ημιτελική σειρά που μετείχαν, με χρόνο 6:57.90 και θα είναι παρούσες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών την ερχόμενη Παρασκευή (2-8 στις 06.22 ώρα Νέας Υόρκης).
Ως πρώτες της 2ης ημιτελικής σειράς προκρίθηκαν στην καταληκτική κούρσα που θα κρίνει τα Ολυμπιακά μετάλλια οι Ρουμάνς Τζιανίνα Ελενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς (6:56.65). Ως τρίτες εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό οι Αοίφε Κέισι και Μάργκαρετ Κρέμειν από την Ιρλανδία (6:59.72).
Κολύμβηση
Δίδυμο πρόκρισης στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο ανδρών
Διπλή ελληνική επιτυχία με τον Απόστολο Χρήστου (ως 7ος με 1:57.18) και τον Απόστολο Σίσκο (9ος με 1:57.26) να προκρίνονται στους ημιτελικούς στα 200μ ύπτιο όπου θα τα δώσουν όλα για το επόμενο, πολύ μεγάλο βήμα…
Την πολύ καλή αρχή την έκανε ο Χρήστου που αγωνίστηκε στη δεύτερη προκριματική σειρά. Τερμάτισε στη 3η θέση με 1:57.18 παίρνοντας την πρόκριση με τον 7ο χρόνο στο σύνολο.
Τον ακολούθησε ο συνονόματός του, πρωτοεμφανιζόμενος στους Αγώνες Σίσκος, που βρέθηκε στην τρίτη θέση στην 4η σειρά με 1:57.26 και κατέλαβε συνολικά την 9η θέση. Αρχικά ήταν μια θέση πιο κάτω και στη σειρά του και συνολικά αλλά ακυρώθηκε ο νικητής, ο Βρετανός Λιουκ Γκρίνμπακ. Αποκλείστηκε επίσης λόγω κακής επίδοσης αυτός, ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Ζελτιάκοφ.
Εχοντας αφήσει στην άκρη τα συναισθήματά του για την απώλεια του μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου επικεντρώθηκε στον νέο του στόχο που ήταν η διάκριση στα 200μ ύπτιο. Με χρόνο 1.57.18 κατάφερε να προκριθεί ως έβδομος στον ημιτελικό κάτι που τον έκανε να νιώσει πολύ όμορφα, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ηταν ωραίος χρόνος. Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι στους 16 καλύτερους κολυμβητές των Ολυμπιακών Αγώνων και στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε κούραση επειδή ήταν πρωινή κούρσα, πιστεύω πως η επίδοσή μου ήταν καλή».
Οσο για τον βραδινό ημιτελικό: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσω» και για την ψυχολογία του… «Η αλήθεια είναι πως έχω ηρεμήσει λίγο μετά την ατυχία μου στον τελικό των 100μ. ύπτιο. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να εξασφαλίσω μια θέση στην καλύτερη οκτάδα. Νιώθω υπερήφανος που αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος και γι αυτό το λόγο παλεύω πάντοτε για το καλύτερο. Αυτό ήθελα να επισημάνω και στην τελευταία ανάρτησή μου».
Από την πλευρά του, ο Απόστολος Σίσκος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Ηταν μια πολύ δύσκολη κούρσα. Χαίρομαι πολύ που κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να ξεκουραστώ και να συγκεντρωθώ στον ημιτελικό, ώστε να καταφέρω κάτι ακόμη καλύτερο. Ενιωθα λίγο μουδιασμένος, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Μου αρέσει πολύ το στάδιο και η ατμόσφαιρα. Ολα είναι υπέροχα. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία στο έπακρο».
200μ. Πεταλούδα: Πέρασε στον ημιτελικό η Δαμασιώτη
Στον ημιτελικό των 200μ πεταλούδα των Ολυμπιακών Αγώνων προκρίθηκε η Γεωργία Δαμασιώτη στη πρώτη της εμφάνιση στο κορυφαίο γεγονός. Ξεπέρασε τον εαυτό της, τερμάτισε σε χρόνο 2:09.55 βελτιώνοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ από το 2023 με 2:09.74.
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε και η Γεωργία Δαμασιώτη. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι πολύ καλός χρόνος και πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που προκρίθηκα στους ημιτελικούς. Δεν περίμενα πως μπορώ να κολυμπήσω τόσο γρήγορα. Εβλεπα τον πίνακα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός πως έχουμε προσαρμοστεί στις συνθήκες γιατί βρίσκομαι ήδη κάποιες ημέρες στο Παρίσι. Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη μου συμμετοχή (σ.σ. το προηγούμενο Σάββατο στα 100μ. πεταλούδα)».
Στην 8άδα με Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ και με 7-5, 6-1 μετά από μία ώρα και 21 λεπτά, εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην καριέρα του και πλέον απέχει μία νίκη για να μπει στη μάχη των μεταλλίων.
Ο Ελληνας τενίστας, αν και στην αρχή του αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα μέχρι να βρει ρυθμό στο service του, επιτρέποντας στον Μπάεζ να τον «σπάσει» δύο φορές, στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και κερδίζοντας τα τελευταία 10 από τα 11 games έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.
Στην 8άδα των Αγώνων ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας χρειάστηκε μία ώρα και 37 λεπτά για να επικρατήσει του Γερμανού Ντόμινικ Κέπφερ με 7-5, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.
Τσιτσιπάς: Θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ελληνα πρωταθλητή να δηλώνει ότι θα δώσει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι στον σπουδαίο Σέρβο τενίστα.
«Ηταν μια καλή νίκη σήμερα, αλλά συνεχίζω να αγωνίζομαι και να είμαι μέσα σε αυτό το τουρνουά. Φυσικά υπάρχει χαρά για τα προημιτελικά, όμως το τουρνουά για εμένα έχει τώρα αρχίσει, έχω βρει καλό ρυθμό, έχω κάνει κάποιες καλές νίκες. Νιώθω καλά με το τένις μου και θέλω να συνεχίσω αυτό το σερί. Εχω έναν σκληρό αντίπαλο μπροστά μου, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες του αθλήματός μας. Θέλω να κοιτάξω αυτή την πρόκληση κατάματα και να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επικράτησή του επί του Σεμπαστιάν Μπάεζ ενώ ρωτήθηκε στη συνέχεια για το τι πρέπει να κάνει απέναντι στον Τζόκοβιτς και είπε:
«Πρέπει να είμαι σταθερός, να σερβίρω με υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς, όχι απαραιτήτως με μεγαλύτερα σερβίς, να παίξω επιθετικά και με καλή προοπτική. Να παίξω τα μεγαλύτερα χτυπήματα και με μια κοινή λογική όταν θα προσπαθώ να μείνω στα ράλι μαζί του. Είναι ένας παίκτης που θα με τεστάρει πολλές φορές μέσα στον αγώνα και θα μου δώσει προκλήσεις για να ξεπεράσω. Και φυσικά πνευματικά θα πρέπει να μείνω πολύ δυνατός».
Για το ματς με τον Μπάεζ ο Τσιτσιπάς σχολίασε:: «Αργησα πάρα πολύ να βρω ρυθμό. Δύο-τρία γκέιμ ήταν πολύ παθητικά από πλευράς μου, ένιωσα ότι είχα κάποιες επιστροφές που έχανα χωρίς λόγο. Δεν ένιωθα πολύ καλά την μπάλα στις χορδές της ρακέτας μου. Μου πήρε κάμποσο χρόνο να βρω την αίσθηση και τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έφταιξε περισσότερο ήταν το σερβίς μου, διότι έπαιζα με χαμηλά ποσοστό πρώτου σερβίς. Στα πρώτα έξι γκέιμς ένιωθα το σερβίς μου εκτός ρυθμού, εκτός αίσθησης, δεν μπορούσα να βρω τον συγχρονισμό μου με την μπάλα. Μετά το 5-4 στο πρώτο σετ, εκεί που έγινε το μπρέικ, ένιωσα πάλι ότι αυτή είναι η στιγμή να αλλάξω κάποια πράγματα, να προσπαθήσω να κάνω κάποιες τεχνικές αλλαγές μήπως και βρω την αίσθηση στο σερβίς. Λειτούργησε αυτό και από εκεί και πέρα με το που άρχισα να βρίσκω το σερβίς μου, ήρθαν και τα υπόλοιπα. Ηξερα ότι θα έρθουν και το forehand και το backhand και όλα τα χτυπήματα, με αυτή την ψυχολογική αλλαγή στο σερβίς. Ηταν κάτι που με βοήθησε να παίξω αυτό το φανταστικό τένις που έπαιξα από τα τέλη του πρώτου σετ».
Συνεχίζοντας ο Ελληνας πρωταθλητής, είπε: «Σίγουρα δεν ήξερα το πώς θα τελειώσει το δεύτερο σετ, αλλά ήξερα ότι αν το πρώτο μου σερβίς πιέζει και κερδίζω πόντους – επειδή εκείνος δεν κέρδιζε πόντους από το σερβίς, στηριζόταν κυρίως σε χτυπήματα από τη βασική γραμμή και στην ταχύτητά του – θα είχα ένα μικρό πλεονέκτημα. Η αλλαγή που ανέφερα με ανέβασε ψυχολογικά, με έκανε πιο σίγουρο στο γήπεδο, ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω ό,τι θέλω, ότι δεν με περιόριζε τίποτα».
Τέλος ρωτήθηκε αν τον καταπόνησε η παρουσία σε τρία ταμπλό και απάντησε: «Οχι, καθόλου. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο αν το έκανα σε ένα Grand Slam, διότι στα μονά θα έπρεπε να ξεπεράσω αγώνες best-of-five. Εδώ είναι best-of-three. Κάποια formats και κανόνες γενικά είναι διαφορετικά στα Grand Slams που το κάνουν μεγαλύτερο σε διάρκεια, οπότε δεν θα ήταν εφικτό να το κάνω. Εδώ έβγαζε περισσότερο νόημα να το κάνω και φυσικά είχα και μια καλή ευκαιρία με τη Μαρία (Σάκκαρη) και τον Πέτρο (Τσιτσιπά) που και με τους δυο έχουμε παίξει αρκετά διπλά και υπάρχει χημεία, δεν το σκέφτηκα καν».
Πινγκ Πονγκ: Στους «32» σταμάτησε ο Γκιώνης
Στη φάση των «32» σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο μονό Ανδρών του πινγκ πονγκ, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού.
Ο 44χρονος Ελληνας πρωταθλητής, στην έκτη παρουσία του στους Αγώνες, πάλεψε πολύ δυνατά αλλά ηττήθηκε με 4-2 από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.
Επί της ουσίας, ο Ελληνας πρωταθλητής πλήρωσε την καθυστερημένη αντίδραση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του αντιπάλου για να φτάσει γρήγορα στο 3-0, κερδίζοντας με άνεση τα δύο πρώτα γκέιμ.
Με την πλάτη στον τοίχο πια, ο Γκιώνης προσπάθησε να αντεπιτεθεί και τα κατάφερε κατακτώντας τα επόμενα δύο γκέιμ για να μειώσει σε 3-2. Στο επόμενο και καθοριστικό ακολούθησε «κατά πόδας» τον Τζα έως το 9-8, αλλά στο σημείο εκείνο ο Αμερικανός πήρε τους επόμενους δύο πόντους και τελείωσε το παιχνίδι.
Ιστιοπλοΐα: 19ος ο Κοκκαλάνης
Ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέλαβε την 19η θέση στην όγδοη ιστιοδρομία για το Windsurfing (σ.σ. κατηγορία σκαφών IQFoil) της ιστιοπλοΐας, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Ελληνας πρωταθλητής παραμένει στην 20ή θέση της γενικής κατάταξης με 83 βαθμούς ποινής.
Στο μεταξύ, ο Αυστραλός Γκρέι Μόρις ήταν ο νικητής στην όγδοη κούρσα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν ο Νεοζηλανδός Τζος Αρμιτ και ο Ισραηλινός Τομ Ρεουβενί. Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην πρώτη τριάδα της γενικής, με τον Ολλανδό Λουκ Φαν Οπζελαντ να είναι επικεφαλής με 22 βαθμούς ποινής και να ακολουθούν ο Πολωνός Πάβελ Ταρνόφσκι με 23 βαθμούς ποινής και ο Ρεουβενί με 26 βαθμούς ποινής.
Πάντως η μέρα άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Κοκκαλάνη, καθώς ακυρώθηκε στην έβδομη ιστιοδρομία. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν ένας από τους έξι ιστιοπλόους που ακυρώθηκαν στη συγκεκριμένη κούρσα, καθώς εκκίνησαν υπό μαύρη σημαία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος χρεώθηκε με 25 βαθμούς για την ακύρωσή του, υποχώρησε στην 20ή θέση της γενικής με 89 βαθμούς ποινής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου