Τα... χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μπόρατς, την οποία είδε να τον ισοφαρίζει δύο φορές όμως κατάφερε τελικά να νικήσει με 3-2 χάρη σε τρία γκολ από τους στόπερ του και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του κιόλας τελική στον αγώνα όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Κουλιεράκης με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 17’.

Στο 21’ όμως, ο Έλληνας στόπερ υπέπεσε σε πέναλτι έπειτα από λάθος συνεννόηση με τους Σάστρε και Κοτάρσκι και έτσι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 22’ με τον Ερέρα που έστειλε στην άλλη γωνία τον Κροάτη.

Ο Κουλιεράκης πρωταγωνίστησε και στο τρίτο γκολ του αγώνα όταν στο 39’ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σισκόβσκι στην προσπάθεια του Οζντόεφ και με κεφαλιά έκανε το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Οι Βόσνιοι δεν το έβαλαν κάτω και πριν το ημίχρονο έφεραν εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία. Ο Βούκοβιτςέκλεψε από τον Τάισον, γύρισε στον Λούκιτς που άφησε την μπάλα και ο Κουλάσιν από δεξιά νίκησε με σουτ τον Κοτάρσκι για το 2-2 στο 45’+3.

Η… άμυνα του ΠΑΟΚ όμως «καθάρισε» καθώς στο 51’ ο «παρτενέρ» του Κουλιεράκη, Τροστ-Εκόνγκ«έγραψε» το 3-2 με κεφαλιά από κόρνερ.

Πλέον ο ΠΑΟΚ παίζει την Τετάρτη (31/7, 22.00) στη Βοσνία με τη Μπόρατς για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ – Μπόρατς 3-2

Γήπεδο: Τούμπας

Σκόρερ: 17’, 39’ Κουλιεράκης, 51’ Τροστ-Εκόνγκ – 22’ (π.) Ερέρα, 45’+3’ Κούλασιν

Διαιτητής: Ντάβιντ Σματζ (Σλοβενία)

Κίτρινες: 21’ Σβαμπ – 45’+1’ Μέϊερς

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (68' Ζίβκοβιτς), Σβαμπ (85' Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (68' Σαμάτα), Μουργκ (60' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (68' Καμαρά).

ΜΠΟΡΑΤΣ (Μ. Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μάιερς, Κβρζιτς, Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς, Κουλασίν, Λούκιτς.