Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δάνειο $57 εκατ. εξασφάλισε ο Τζον Κατσιματίδης για την ανέγερση κτιρίου στο Τσέλσι

Σάββατο 27 Ιουλίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Red Apple Real Estate του ομογενούς επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη εξασφάλισε 57 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση κατασκευής ενός 12-όροφου έργου μικτής χρήσης στο Τσέλσι.

Η J.P. Morgan παρείχε το δάνειο για το έργο στον αριθμό 280 της Ογδόης Λεωφόρου, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Το κτίριο των 100.000 τετραγωνικών ποδιών θα περιλαμβάνει 104 κατοικίες, έναν κοινοτικό χώρο και ένα ισόγειο κατάστημα λιανικής πώλησης.

Ο κ. Κατσιματίδης είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου εδώ και 40 χρόνια, αλλά ξεκίνησε να αναζητά την ανάπλαση κάποιων δικών του ακινήτων πιο πρόσφατα, αφού η εταιρεία του μπήκε στον κατασκευαστικό κλάδο. Η SLCE Architects σχεδιάζει το έργο.

«Οταν αγόρασα αυτό το ακίνητο ήταν αρχικά μια τράπεζα Chase Bank και τώρα θα μετατραπεί σε νέα σπίτια για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε δήλωσή του ο ομογενής παντοπώλης, διυλιστής πετρελαίου και εργολάβος.

Το σχεδιαζόμενο κτίριο, στη γωνία της West 24th Street, θα περιλαμβάνει ανέσεις όπως γυμναστήριο, αίθουσα μέσων ενημέρωσης και κήπο στον τελευταίο όροφο.

Η μίσθωση των κατοικιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους. Αν και ο Κατσιματίδης είναι περισσότερο γνωστός ως ο διαχειριστής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes, ασχολείται όλο και περισσότερο με την ανάπτυξη.

Η Red Apple ολοκλήρωσε έναν πύργο 32 ορόφων στο 86 Fleet Place στο κέντρο του Μπρούκλιν το 2017, το τελευταίο κομμάτι της ανάπτυξης τεσσάρων κτιρίων του κατά μήκος της λεωφόρου Myrtle.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης του 22-όροφου συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων Ocean Drive, 450 μονάδων, με δύο πύργους στο Κόνεϊ Αϊλαντ.

Ο επιχειρηματίας έχει ασχοληθεί και με την πολιτική και σκέφτηκε να αλλάξει την κομματική του ταυτότητα για να κατέβει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2021, αλλά τελικά δεν άλλαξε κόμμα και δεν έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση που κατέχει τώρα ο Ερικ Άνταμς.

Ο Κατσιματίδης βρίσκεται σταθερά ψηλά στη λίστα του ετησίου καταλόγου του «Εθνικού Κηρυκα» με τους πιο πλούσιους Ελληνοαμερικανούς.

Πηγή: «The Real Deal», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου