Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΠαΣοΚ: Ο Μιχάλης Κατρίνης υποψήφιος πρόεδρος

Δευτέρα, 1η Ιουλίου, 2024

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε και ο Μιχάλης Κατρίνης

Υποψήφιος για πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα είναι και ο Μιχάλης Κατρίνης. «Στόχος μου είναι το ΠαΣοΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Μετά από την Μιλένα Αποστολάκη που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την υποψηφιότητά της, καθώς και τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Δούκα που μπήκαν επισήμως εχθές στη μάχη για την ηγεσία του ΠαΣοΚ, οι υποψήφιοι ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μ. Κατρίνη

Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.

Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση.

Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών.

Ποιός είναι ο Γιάννης Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης (Πελόπιο Ηλείας, 1 Σεπτεμβρίου 1975), είναι Έλληνας οδοντίατρος και πολιτικός. Είναι βουλευτής Ηλείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής .

Γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο Ηλείας. Σπούδασε και έλαβε πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή (MSc στην Βιολογία του Στόματος), καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Master στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας).[1] Έχει εργαστεί ως οδοντίατρος και ως επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.[εκκρεμεί παραπομπή] Επιπλέον, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.[2]

Από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.[3]

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ και στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.[4]

Στις εκλογές του 2007 και του 2009 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ηλείας, θέση που διατήρησε έως τον Απρίλιο του 2012.[5] Στις εκλογές του 2019, εξελέγη ξανά βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής και στις 17 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.[6] Τον Ιανουάριο του 2021, τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε τον Μιχάλη Κατρίνη για την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.[7][8] Επανεξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023[9] και τον Ιούλιο ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μαζί με τον Δημήτρη Μάντζο.[10]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου