Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Πίσω στο κατώτερο δικαστήριο η υπόθεση ασυλίας του Τραμπ, μειώθηκε η πιθανότητα δίκης πριν από τις εκλογές

Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το Ανώτατο Δικαστήριο παρέτεινε τη Δευτέρα την καθυστέρηση στην ποινική υπόθεση της Ουάσιγκτον κατά του Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να ανατρέψει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τερματίζοντας σχεδόν κάθε προοπτική πως ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να δικαστεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε μια ιστορική απόφαση 6-3, οι δικαστές δήλωσαν για πρώτη φορά ότι οι πρώην πρόεδροι έχουν απόλυτη ασυλία από τη δίωξη για τις επίσημες πράξεις τους και καμία ασυλία για ανεπίσημες πράξεις. Αλλά αντί να το κάνουν οι ίδιοι, οι δικαστές διέταξαν τα κατώτερα δικαστήρια να βρουν ακριβώς πώς να εφαρμόσουν την απόφαση στην περίπτωση του Τραμπ.

Το αποτέλεσμα σημαίνει πρόσθετη καθυστέρηση προτού ο Τραμπ μπορέσει να δικαστεί στην υπόθεση που έχει αναλάβει ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ.

Η απόφαση του δικαστηρίου σε μια δεύτερη σημαντική υπόθεση για τον Τραμπ αυτή τη θητεία, μαζί με την απόφασή του να απορρίψει τις προσπάθειες να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο λόγω των ενεργειών του μετά τις εκλογές του 2020, υπογραμμίζει τον άμεσο και ενδεχομένως δυσάρεστο ρόλο που διαδραματίζουν οι δικαστές στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η απόφαση ήταν η τελευταία της θητείας και ήρθε περισσότερο από δύο μήνες αφότου το δικαστήριο άκουσε τις αγορεύσεις, πολύ πιο αργά από ό,τι σε άλλες σημαντικές υποθέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου που αφορούσαν την προεδρία, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης με τις κασέτες του Γουότεργκεϊτ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος έχει αρνηθεί ότι έκανε κάτι κακό και έχει πει ότι αυτή η δίωξη και άλλες τρεις έχουν πολιτικά κίνητρα για να προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Τον Μάιο, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καταδικάστηκε για κακούργημα, σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Κρίθηκε ένοχος για την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλύψει μια δωροδοκία με σκοπό την απόκρυψη που έγινε κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016 σε μια πορνοστάρ που λέει ότι έκανε σεξ μαζί του, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Αντιμετωπίζει ακόμη τρεις άλλες κατηγορίες.

Ο Σμιθ ηγείται των δύο ομοσπονδιακών ερευνών για τον πρώην πρόεδρο, οι οποίες οδήγησαν σε ποινικές διώξεις. Η υπόθεση της Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις φερόμενες προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές του 2020 μετά την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Η υπόθεση στη Φλόριντα περιστρέφεται γύρω από τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων. Η άλλη υπόθεση, στη Τζόρτζια, στρέφεται επίσης γύρω από τις ενέργειες του Τραμπ μετά την ήττα του το 2020.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου