Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Συγκροτείται νέο Δ.Σ. από την πλευρά Γεωργόπουλου

Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με δηλώσεις ικανοποίησης για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή, αλλά και καταγγελίες για απόπειρα εκφοβισμού προς τους αντιπροσώπους από στελέχη του έτερου διοικητικού κέντρου, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία που δρομολογήθηκε από την πλευρά Γεωργόπουλου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Όπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο αντιπρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Λάκης Παπαδόπουλος, στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 59 αντιπρόσωποι από 38 Συλλόγους, φτάνοντας στο 85% της συμμετοχής των σωματείων που καταχωρήθηκαν ως ταμειακώς και καταστατικώς τακτοποιημένα μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου διημέρου συνεδρίου.

«Η συμμετοχή ήταν πάνω από 85%. Μας τηλεφώνησαν πολλοί Σύλλογοι, οι οποίοι, λόγω απουσίας εκτός Πολιτείας Νέας Υόρκης θα μας στείλουν γράμματα υποστήριξης, χωρίς βέβαια να ψηφίσουν. Η εκλογική διαδικασία ήταν άψογη με δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες. Δυστυχώς υπήρξαν πάρα πολλά παράπονα από αντιπροσώπους που προσήλθαν να ψηφίσουν για προσωπικές υποθέσεις εκφοβισμού από τους ‘καταληψίες’ τηλεφωνικώς, με sms και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ευχαριστούμε πολύ, ήταν μια πολύ όμορφη μέρα και ευχαριστούμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Οι εκλογές έλαβαν χώρα στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» στην Αστόρια, με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Απόστολο Τομόπουλο, να κάνει λόγο για μια «μέρα νομιμότητας», χαιρετίζοντας την επικείμενη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

«Σήμερα ήταν για την Ομοσπονδία μια μέρα νομιμότητας. Καταστατική, ανθρώπινη και δίκαιη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τομόπουλος, έχοντας στο πλευρό του το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία της καταμέτρησης, με τη Νομική Καστανά -η οποία πιθανολογείται πως θα είναι η επόμενη πρόεδρος- να έρχεται πρώτη, συγκεντρώνοντας 51 σταυρούς, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ήρθε δεύτερος με 50 ψήφους. Ακολούθησαν οι Αννα Νότη (47), Γεώργιος Μεϊντάσης (46), Πολύκαρπος Κοτρώνης (45) και Στέφανος Αμανατίδης (44).

Αναλυτικά, η σταυροδοσία στις εκλογές έχει ως εξής:

Στέφανος Αμανατίδης (Σύλλογος Ποντίων Κομνηνοί): 44, Θεόδωρος Αστρινίδης (Ορφέας): 38, Χαράλαμπος Γελαλής (Ασκληπιός) 30, Γεώργιος Γεωργόπουλος (Πειραιώτες): 50, Βίκτωρ Γκόρος (Χειμαρριώτες) 34, Αναστάσιος Καραγκούνης (Κωσταράζιον): 50, Ευδοκία Καραπάνου (Κάλυμνος): 42, Νομική Καστανά (Panatha USA) 51, Ευάγγελος Κατρακάζος (Πυθαγόρας): 40, Πολύκαρπος Κοτρώνης (Ελευθέριανη): 45, Παναγιώτης Λέκκα (Πύρρος): 33, Κώστας Μάνεσσης (Πανερείκουσσα): 34, Γεώργιος Μεϊντάσης (Μιαούλης): 46, Άννα Νότη (Χειμαρριώτες): 47, Μιχάλης Παναούσης (Μίνωας): 39, Βασίλης Πετράτος (Κάβο Μελανιός): 36, Διονύσιος Πυλαρινός (Ζακυνθινοί) 34, Γεώργιος Σερέτης (Ελευθέριανη): 41, Νικήτας Θεολογίτης (Αμοργός): 37, Απόστολος Τραμπάκουλος (Αγιος Δημήτριος Μέρικ): 36, Κώστας Τσούκαρης (Αγιον Γάλας): 31, Γεώργιος Ξερακιάς (Αθηνά): 30.

Δ. Σιώκης: Ακυρες και ανυπόστατες οι εκλογές

Τη θέση ότι η εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στους Κομνηνούς δεν έχει καμία ουσιαστική ισχύ και χαρακτηρίζεται από καταστατικές και διαδικαστικές παραλείψεις εξέφρασε, σε επικοινωνία με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη στο Σταθάκειο, Δήμος Σιώκης.

Ειδικότερα, ο κ. Σιώκης, η διοίκηση του οποίου προέκυψε από τις διεργασίες που δρομολόγησε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, αμφισβήτησε ανοικτά όχι μόνο τα νούμερα που έδωσε η Εφορευτική Επιτροπή αλλά και το κατά πόσον οι συμμετέχοντες Σύλλογοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν.

«Εμείς αυτές τις εκλογές τις χαρακτηρίζουμε άκυρες και ανυπόστατες. Αρχικά, όταν κάναμε εκλογές εμείς, ειδοποιήσαμε εγγράφως όλους τους Συλλόγους. Αυτοί δεν το έκαναν. Επιπλέον, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ψήφισαν 50 – 60 αντιπρόσωποι μέσα στο καλοκαίρι όταν στις φωτογραφίες από τις Γενικές Συνελεύσεις που κάνουν δεν βλέπεις πάνω από 23 άτομα. Επίσης, τα στελέχη αυτά παρέδωσαν 31 επιταγές στον Δημήτρη Παλιούρα. Πώς είναι δυνατόν να έχουν 31 επιταγές και να μιλάνε για 38 Συλλόγους; Πολλές επιταγές ήταν εκπρόθεσμες, με ημερομηνία Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Η Εφορευτική Επιτροπή έπρεπε να ελέγξει ποιος ήταν πληρωμένος. Κάποιες από αυτές τις επιταγές είχαν μόνο μία και όχι δύο υπογραφές», είπε ο Δήμος Σιώκης, κάνοντας λόγο και για Συλλόγους – σφραγίδες.

«Ενέγραψαν και ορισμένους συλλόγους – σφραγίδες και αναφέρομαι στους Κάβος Μελανιός, Αγιο Γάλας και Ενωση Πειραιωτών. Έβαλαν στην Εφορευτική Επιτροπή τον Λάκη Παπαδόπουλο τη στιγμή που ο Σύλλογος Πατρινών δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος και είχε δηλώσει ουδετερότητα, ενώ είδαμε στο ψηφοδέλτιο τον κ. Ξερακιά παρότι είχε αποχωρήσει», κατέληξε ο κ. Σιώκης, προαναγγέλλοντας αναλυτική ανακοίνωση, την ώρα που η δικαστική διαμάχη των δυο πλευρών επρόκειτο να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου