Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Αλλάζει όψη το λιμάνι του Κατακόλου – Όλες οι εργασίες στη χερσαία ζώνη

 Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Αισθητική αναβάθμιση και τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Διαφορετική όψη με αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές αναμένεται να αποκτήσει το λιμάνι του Κατακόλου, με τα έργα ανάπλασης στη χερσαία ζώνη, τα οποία αναμένεται να προσδώσουν έναν πιο σύγχρονο και ασφαλή χαρακτήρα στο επίνειο του Πύργου, που αποτελεί άλλωστε πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο τεχνικό δελτίο του έργου, το οποίο παρουσιάζει σήμερα η εφ. «Πατρίς», στη Χερσαία Ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν τρία νέα κτίρια. Το κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο θα αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α’ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07 τ.μ.

Το κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, που θα Αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α’ όροφος), με συνολική επιφάνεια 774,25 τ.μ. και το κτίριο εκθέσεων – πολιτισμού (αποτελεί μετατροπή και επανάχρηση του κτιρίου των πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη ενός όμοιου τρίτου όγκου) με συνολική επιφάνεια 785,99 τ.μ.ADVERTISING

Επίσης, θα γίνει ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, που περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης με ρύθμιση της κυκλοφορίας, η αναβάθμιση της ασφάλειας του λιμένα κατά την είσοδο των τουριστών των κρουαζιερόπλοιων με την κατασκευή του κτιρίου Schengen, για την τήρηση του κώδικα Ασφαλείας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS) και η αναβάθμιση του χώρου υποδοχής με κατασκευή κτιρίου υποδοχής επιβατών και διοίκησης. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία χώρων εκθέσεων – πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και χώρων πάρκινγκ αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις, χώροι πρασίνου, κατασκευή παγκακίων και καλαίσθητου φωτισμού της περιοχής και θέσεις παροχής δωρεάν WiFi.

Μετά την εκτέλεση των εργασιών η είσοδος στο λιμένα θα είναι πιο ασφαλής, η κυκλοφορία θα είναι απολύτως ρυθμισμένη και οι τουρίστες θα βρίσκουν χώρους ενημέρωσης, ξεκούρασης και επίσκεψης χώρων πολιτισμού και εκθέσεων, όπως τοπικών προϊόντων και άλλων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, αυτή προσδιορίζεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κατάλληλο κτίριο ελέγχου εισόδου – εξόδου, όπου θα εφαρμόζεται ο διεθνής κώδικας ασφαλείας ISPS.

Με την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης το λιμάνι του Κατακόλου, όπου κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες τουρίστες, θα αναδειχθεί ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό λιμάνι που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, η αναβάθμιση αναμένεται να παρακινήσει τους τουρίστες να διαθέσουν περισσότερο χρόνο και χρήμα στις δραστηριότητες γύρω από το λιμάνι του Κατακόλου, γεγονός που θα ωφελήσει την τοπική αλλά και την εθνική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική ήταν η συμβολή τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλου, όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για να προχωρήσει το έργο, αφού και οι δύο αντελήφθησαν από την πρώτη στιγμή την ιδιαίτερη αναπτυξιακή του σημασία για τον τόπο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο κ. Γιαννόπουλος έκανε μεγάλες προσπάθειες ώστε να «απεγκλωβιστεί» το συγκεκριμένο έργο από διάφορες διαδικασίες που το είχαν καθυστερήσει, ενώ και η ανάθεσή του στις τεχνικές υπηρεσίες της έδρας, είχαν σκοπό να «τρέξουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται την ολοκλήρωσε των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν, για να φτάσουμε στο σημείο, έτσι ώστε σήμερα να είμαστε έτοιμοι για την εκκίνησή του.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου