Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Η χρήση του συνταξιοδοτικού σας λογαριασμού για έκτακτες ανάγκες μόλις έγινε ευκολότερη

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπάρχει μια νέα, άτοκη και χωρίς επιβάρυνση επιλογή αν χρειάζεστε γρήγορα 1.000 δολάρια.

Η Υπηρεσία Εσόδων (Internal Revenue Service) διευκόλυνε πλέον την ανάληψη ενός περιορισμένου χρηματικού ποσού από έναν παραδοσιακό συνταξιοδοτικό λογαριασμό χωρίς επιβαρύνσεις. Ενώ προηγουμένως μπορούσατε να αξιοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας χωρίς συνέπειες με πιο περιορισμένους τρόπους, και συχνά με περισσότερη γραφειοκρατία, μπορείτε τώρα να βγάλετε έως και 1.000 δολάρια από τα κεφάλαιά σας για οποιαδήποτε αυτοπροσδιοριζόμενη έκτακτη ανάγκη.

Η αλλαγή έρχεται μετά την αποσαφήνιση από την IRS του τι λογίζεται ως επείγουσα προσωπική ή οικογενειακή δαπάνη βάσει ενός νόμου για τη συνταξιοδότηση του 2022 που τέθηκε σε ισχύ φέτος. Οι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, έξοδα κηδείας και επισκευές αυτοκινήτων, αλλά η φράση-κλειδί είναι η γενική φράση «οποιαδήποτε άλλη αναγκαία επείγουσα προσωπική δαπάνη».

Η πρόβλεψη των 1.000 δολαρίων διαφέρει από άλλες επιλογές ανάληψης από συνταξιοδοτικό λογαριασμό, επειδή μπορείτε απλώς να πείτε ότι έχετε μια έκτακτη ανάγκη, χωρίς να προσδιορίσετε ποια είναι αυτή. Ετσι, μπορείτε να πάρετε τα χρήματα πιο γρήγορα.

Οταν αποσύρετε χρήματα από έναν προ φορολογίας συνταξιοδοτικό λογαριασμό πρόωρα, πληρώνετε φόρο εισοδήματος και πρόστιμο 10%, εκτός αν ισχύει κάποια εξαίρεση. Η ανάληψη 5.000 δολαρίων για έξοδα υιοθεσίας δεν συνεπάγεται επιβάρυνση, για παράδειγμα. Ετσι λειτουργεί και η νέα εξαίρεση των 1.000 δολαρίων για έξοδα έκτακτης ανάγκης.

Εξακολουθείτε να οφείλετε φόρο εισοδήματος για τα 1.000 δολάρια που αποσύρατε αν δεν τα επιστρέψετε.

Η νέα επιλογή προορίζεται κυρίως για Αμερικανούς με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα, οι οποίοι δεν μπορούν να διαθέσουν 1.000 δολάρια από έναν λογαριασμό πληρωμών ή αποταμιεύσεων, δήλωσε η Κάθριν Κόλινσον (Catherine Collinson), πρόεδρος του Transamerica Center for Retirement Studies. Είναι ταχύτερη και φθηνότερη από τις πιστωτικές κάρτες, τα προσωπικά δάνεια ή άλλους τρόπους αξιοποίησης των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων.

Η νέα διάταξη για τα έξοδα έκτακτης ανάγκης ύψους 1.000 δολαρίων είναι προαιρετική για τα προγράμματα των εργοδοτών. Μέχρι στιγμής, δεν την έχουν υιοθετήσει όλα τα προγράμματα 401(k).

Μπορείτε να κάνετε μόνο μία ανάληψη έκτακτης ανάγκης το χρόνο.

Πηγή: «The Wall Street Journal», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου