Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό είναι το όπλο με το οποίο έγινε η απόπειρα δολοφονίας του

Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραπ έγινε με ένα AR-15 η ελεύθερη πώληση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η είδηση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε τον κόσμο. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που έγινε αυτή, αλλά και τον δράστη συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης χρησιμοποίησε ένα AR-15. Πρόκειται για ένα από τα όπλα που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στις ΗΠΑ για το κατά πόσο θα έπρεπε να πωλούνται σε ιδιώτες.

Οι ομάδες ελέγχου της οπλοκατοχής υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι το τυφέκιο -τα αρχικά του οποίου προέρχονται από την εταιρεία φορητών όπλων ArmaLite που το ανέπτυξε- δεν έχει θέση σε χέρια πολιτών.

Οι δολοφονικές επιθέσεις στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιθέσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια στις ΗΠΑ και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Συγκεκριμένα το AR-15 έχει χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017. Εκεί είχαν χάσει τη ζωή τους 59 άνθρωποι. Τον Νοέμβριο του 2022 είχαν σκοτωθεί πέντε ανθρώποι στο Κολοράντο Σπρινγκς .

Η κόντρα για το AR-15

«Πρόκειται για ένα όπλο πολέμου που είναι πραγματικά κατάλληλο μόνο για στρατιώτες σε εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε πέρυσι στο NBC η Lindsay Nichols. Πρόκειται για τη διευθύντρια πολιτικής στο Giffords Law Center, το οποίο πιέζει για τη ρύθμιση των όπλων. «Η ικανότητά του να σκοτώνει πολλούς ανθρώπους γρήγορα είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε την απαγόρευσή του».

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν πολλοί που δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο απαγόρευσής του. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Άντριου Κλάιντ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός οπλοπωλείου, μοίρασε καρφίτσες πέτου σε σχήμα AR-15.

«Ακούω ότι αυτή η μικρή καρφίτσα που μοίραζα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πυροδότησε ορισμένους από τους Δημοκρατικούς συναδέλφους μου», είπε τότε σε ένα βίντεο. «Λοιπόν, τη δίνω για να υπενθυμίσω στους ανθρώπους τη δεύτερη τροπολογία του Συντάγματος και πόσο σημαντική είναι για τη διατήρηση των ελευθεριών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου