Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Στον ορίζοντα η ψηφιακή ανανέωση των αμερικανικών διαβατηρίων

 Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την επίσπευση της διαδικασίας ανανέωσης των αμερικανικών διαβατηρίων πραγματοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια προσπάθεια να άρει έναν σημαντικό προβληματισμό εκατομμυρίων Αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ήδη από τον προηγούμενο μήνα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών ξεκίνησαν την πιλοτική λειτουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πραγματοποιήσει την αίτηση διαδικτυακά, χωρίς να χρειαστεί να ταχυδρομήσει το έντυπο και το παλιό του διαβατήριο.

Οπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση qns.com, η υπηρεσία προσφέρει, επί του παρόντος, περιορισμένες αιτήσεις ημερησίως, σε μια προσπάθεια να αξιολογηθεί το σύστημά της και να διορθωθούν τυχόν ατέλειες που θα παρατηρηθούν επί της διαδικασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheVerge, όπου ένας συντάκτης ανανέωσε το διαβατήριό του μέσω της πλατφόρμας, η διαδικασία είναι σαφώς πιο εύκολη σε σχέση με την συμβατική που ακολουθείται σήμερα: Αρκεί μια δημιουργία λογαριασμού στη διεύθυνση https://mytravel.state.gov/s/. Κατόπιν, η αίτηση μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το τηλέφωνο, η πληρωμή επίσης πραγματοποιείται ψηφιακά, ενώ ακόμη και η φωτογραφία μπορεί να ληφθεί με ένα κινητό τηλέφωνο, έστω κι αν απαιτείται καλή ανάλυση και σωστός φωτισμός, στα πρότυπα των σημερινών φωτογραφιών διαβατηρίου.

Οπως τονίζει ο δημοσιογράφος Σέιν Χόλιστερ (Sean Hollister) ο ίδιος και η σύζυγός του παρέλαβαν το νέο τους διαβατήριο μέσα σε μόλις πέντε μέρες, χωρίς να χρειαστεί να στείλουν στην υπηρεσία το παλιό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν δυο αστερίσκοι: Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βένταντ Πατέλ (Vedand Patel) ανέφερε πως η ταχεία έκδοση των διαβατηρίων επετεύχθη εξαιτίας ακριβώς του γεγονότος ότι ο ημερήσιος αριθμός των ψηφιακών αιτήσεων είναι περιορισμένος, όπερ μεθερμηνευόμενον δεν θα υπάρχει αυτό το χρονοδιάγραμμα όταν ανοίξει η πλατφόρμα στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, διευκρινίζεται πως το παλιό διαβατήριο, με την πραγματοποίηση της αίτησης, παύει να ισχύει, γεγονός που σημαίνει ότι, ακόμη κι αν δεν αποστέλλεται στην υπηρεσία, είναι σαν να μην υπάρχει και δεν επιτρέπει στον κάτοχο να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρωθεί η ανανέωση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τονίσει πως, εφόσον κάποιος πολίτης επιθυμεί να ακολουθήσει την παλιά διαδικασία του ταχυδρομείου θα μπορεί να το πράττει, προσθέτοντας πως η επεξεργασία των αιτήσεων θα κινείται στο ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αυτό που θα διασφαλίζει η ψηφιακή αίτηση είναι η απαλλαγή από τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει το διαβατήριο στην υπηρεσία μέσω ταχυδρομείου, με ό,τι απρόοπτα θα μπορούσαν να προκύψουν.

Βάσει των στοιχείων του Qns.com, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιόρισε τη διάρκεια επεξεργασίας της αίτησης από το μακροχρόνιο διάστημα των 10-13 εβδομάδων για συμβατική και 7-9 εβδομάδων για ταχεία επεξεργασία σε 6-8 και 2-3 εβδομάδες, αντίστοιχα, με την ψηφιακή πλατφόρμα να αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου