Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Κύμα διαμαρτυριών πριν από την ομιλία Νετανιάχου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμενόταν χθες να προσπαθήσει να ενισχύσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στον αγώνα της χώρας του κατά της Χαμάς και άλλων ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε ομιλία του στο Κογκρέσο, ενόσω πολλοί Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδίαζαν να μποϊκοτάρουν την εμφάνισή του και διαδηλωτές συγκεντρώνονταν γύρω από το Καπιτώλιο για να καταδικάσουν τον κτηνώδη πόλεμο στη Γάζα και την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει.

Ψηλές σιδερένιες μπάρες περιέβαλλαν τις εισόδους του συγκροτήματος του Καπιτωλίου την Τετάρτη, και αξιωματικοί ασφαλείας αναπτύχθηκαν πεζοί, με ποδήλατα και με σκύλους.

Χιλιάδες διαδηλωτές που καταδίκαζαν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα κατέκλυσαν την Τετάρτη την Ουάσιγκτον, φωνάζοντας «Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη», καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να αποκλείσουν δρόμους πριν από την ομιλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Συλλάβετε τον Νετανιάχου» και «Τερματίστε κάθε αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ» φώναζαν «Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη», μία ημέρα μετά από καθιστική διαμαρτυρία σε κτίριο γραφείων του Κογκρέσου που έληξε με πολλές συλλήψεις.

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαμαρτύρονται για την πολιτική του Νετανιάχου απέναντι στους Παλαιστίνιους, κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, στην Ουάσιγκτον. (AP Photo/Mike Stewart)

Αρκετοί διαδηλωτές έστησαν ένα μεγάλο ομοίωμα του Νετανιάχου με διαβολικά κέρατα και αίμα να στάζει από το στόμα του. Η Αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον (Mike Johnson) και άλλους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που οργάνωσαν την ομιλία του στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Σήμερα και κάθε μέρα, η Αμερική πρέπει να στέκεται δίπλα στο Ισραήλ», δήλωσε ο Τζόνσον.

Η εμφάνισή του θα τον καθιστούσε τον πρώτο ξένο ηγέτη που απευθύνεται τέσσερις φορές σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, ξεπερνώντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Διαδηλωτές εμποδίζουν την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας, κοντά στο National Mall, πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, στην Ουάσιγκτον.(AP Photo/Matt Slocum)

Ορισμένοι κορυφαίοι Δημοκρατικοί και ο πολιτικά ανεξάρτητος Μπέρνι Σάντερς (Bernie Sanders) σχεδίαζαν να μποϊκοτάρουν την ομιλία του Νετανιάχου. Αλλά η πιο αξιοσημείωτη απουσία επρόκειτο να είναι αυτή της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η οποία εκτελεί χρέη προέδρου της Γερουσίας. Η ίδια δήλωσε ότι ένα προγραμματισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα ταξίδι θα την κρατούσε μακριά.

Η επόμενη Δημοκρατική στη σειρά, η γερουσιαστής Πάτι Μάρεϊ (Patty Murray) από την Ουάσιγκτον, αρνήθηκε να παραστεί, και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι (Nancy Pelosi) δήλωσε ότι αντ’ αυτού θα είχε συναντήσεις με οικογένειες Ισραηλινών θυμάτων της Χαμάς.

Οι Ρεπουμπλικανοί δήλωσαν ότι η απουσία της Χάρις, της νέας επικρατέστερης υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία, αποτελεί ένδειξη ασέβειας προς έναν σύμμαχο. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζ. Ντ. Βανς (JD Vance), δήλωσε επίσης ότι δεν θα παρευρισκόταν στην ομιλία του Νετανιάχου, επικαλούμενος την ανάγκη να κάνει προεκλογική εκστρατεία.

Ο Νετανιάχου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Χάρις την Πέμπτη και με τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο την Παρασκευή.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου