Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Σχολικό μπάσκετ: Πρωταθλητής Κόσμου ο Γιαννάτος με το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης

 Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Πρωταθλητής κόσμου είναι από σήμερα τα ξημερώματα ο Ηλείος γκαρντ του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Γιαννάτος, με την ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Κατέκτησε τον τίτλο στο Μακάου της Κίνας, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επικράτησε στον τελικό των Πρωταθλητών Γαλλίας  με 74-63  και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος! Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη νίκησε και τη γαλλική ομάδα με 74-63 και κατέκτησε πανάξια το χρυσό μετάλλιο και τον παγκόσμιο τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 32-41, 46-62, 63-74

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 20 ομάδες. Στο δρόμο για τον τελικό, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε στον όμιλο την Πρωταθλήτρια της Τουρκίας,  (61-47) της Βουλγαρίας (90-51) και της Κύπρου (69-46), ενώ ηττήθηκε από τον δευτεραθλητή της Κίνας με 83-87.

Στον προημιτελικό νίκησε τον Πρωταθλητή Κίνας με 76-69, στον ημιτελικό της Σερβίας με 58-41 και στον μεγάλο τελικό της Γαλλίας με 74-63.

Στην ομάδα του Κολλεγίου αγωνίστηκαν παιδιά ομάδων της Θεσσαλονίκης: Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος (Άρης), Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας (ΠΑΟΚ) Μακαρατζής, Χαρτώνας (ΔΕΚΑ) και ο Μάνασης της ΧΑΝΘ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Καραπιπερίδης με συνεργάτη τον Ιωάννη Δεμερτζή, ενώ γενικός αρχηγός και γυμναστής είναι ο Δημήτρης Τσιότρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου