Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Με τιμή και λαμπρότητα η επέτειος της Πολιορκίας του Λάλα

Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
Στο χώρο που διεξήχθη η  εκδήλωση εκτέθηκαν σημαντικά ιστορικά αντικείμενα, πίνακες και φωτογραφίες, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και μετά το πέρας αυτής  προσφέρθηκαν παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά.

Με τιμή και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η επετειακή εκδήλωση για την Πολιορκία του Λάλα, τον Ιούνιο του 1821, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λάλα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η έναρξη έγινε από το Δημοτικό Σχολείο του Λάλα, από όπου ξεκίνησε η κίνηση της πομπής, με συνοδεία από την Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων», με την συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών καθώς και αναβιωτικών συλλόγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπρόσωπο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, παρευρισκόμενων φορέων και συλλόγων και από την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα Βασιλική Τσαπάρα, ενώ η κεντρική ομιλία με θέμα «Η Μάχη του Λάλα και η γεωστρατηγική της σημασία στην Ελληνική Επανάσταση» έγινε από τον κ. Μελετόπουλο Μελέτη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ και Λυκειάρχη της Ιουνίου Σχολής.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο εκπαιδευτικός κ. Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης.

Τέλος,  στο χώρο που διεξήχθη η  εκδήλωση εκτέθηκαν σημαντικά ιστορικά αντικείμενα, πίνακες και φωτογραφίες, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και μετά το πέρας αυτής  προσφέρθηκαν παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου