Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ελεύθερος ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας που κατηγορείται για ξυλοδαρμό της συζύγου του

 Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Με τον όρο να μην πλησιάζει το θύμα - «Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγνώμη».

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, για την οποία κατηγορείται - Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων, 17 Ιουνίου 2024.

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, που κατηγορείται για ξυλοδαρμό της συζύγου του, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ειδικότερα, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του. Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη στην σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου» είπε ο ποινικολόγος στις δηλώσεις του αφού απολογήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση, δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος θα κοιτάξω πώς να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Εχω χτίσει μία καριέρα με πολύ κόπο, θα αναζητήσω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη την Κυριακή (16 Ιουνίου), στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση. Η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα αλλά σε ξυλοδαρμό. Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους. Η κατάθεση της, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, πλην όμως στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από ιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την άφιξη των αστυνομικών στην κλινική, το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη είχε πέσει απλά από τις σκάλες. Ωστόσο ο γιατρός επέμεινε στην αρχική του γνωμάτευση πως τα τραύματα προήλθαν από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι από πτώση.

Αξίζει να αναφερθεί η 37χρονη έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη ενώ έφερε και τραύμα στη γλώσσα πιθανότητα από δάγκωμα.

Το πλήρωμα της αμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ και το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας. Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία. Ο γιατρός κατέθεσε ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ενώ οι δύο δικηγόροι επέμειναν ότι ήταν από πτώση, χωρίς να υποβληθεί μήνυση από κανέναν τους.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου