Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διαπραγματεύσεις για άρση αδιεξόδου στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

 Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα προσπάθεια για συμβιβασμό προχωρούν τα δυο διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την αναβολή που δόθηκε στις ένορκες καταθέσεις (depositions) στο πλαίσιο της μήνυσης που έχει κατατεθεί από την πλευρά Γεωργόπουλου.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, μετά από συνομιλίες με τον Δημήτριο Καλαμαρά, παρουσία των δικηγόρων τους, συμφώνησε σε αναβολή δυο εβδομάδων, προκειμένου να διερευνηθεί μια εναλλακτική οδός για σύγκλιση και δρομολόγηση ενιαίων εκλογών, που θα αποτελούσαν λύτρωση για την Ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά Γεωργόπουλου επρόκειτο να προχωρήσει κανονικά σε συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, μετά την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα την Κυριακή στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Το νέο Δ.Σ. επρόκειτο να συγκροτήσει το βράδυ της Τρίτης η πλευρά Γεωργόπουλου, την στιγμή που ξεκινάνε εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για πιθανή διεξαγωγή ενιαίων εκλογών. Φωτογραφία: Aρχείο «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Οπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο κ. Γεωργόπουλος, οι συζητήσεις θα γίνουν ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. που εξελέγη στο «Σταθάκειο», Δήμο Σιώκη, υπό την επίβλεψη δικηγόρων, οι οποίοι, εφόσον υπάρχει προφορική συμφωνία, θα κληθούν να συντάξουν επίσημο συμφωνητικό, το οποίο θα παραδοθεί στα δικαστήρια προκειμένου αφενός η υπόθεση να κλείσει και αφετέρου αμφότερες οι πλευρές να είναι καλυμμένες, αποφεύγοντας υπαναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ασφαλώς, οι τελευταίες εξελίξεις εκτόνωσαν εν μέρει το κλίμα που είχε εκ νέου διαμορφωθεί μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», το Δ.Σ. υπό τον Δήμο Σιώκη δεν προχώρησε τελικά στην έκδοση ανακοίνωσης που θα στηλίτευε τις διαδικασίες των εκλογών της Κυριακής, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης ενόψει της έναρξης των συνομιλιών που συμφωνήθηκαν, εν μέσω της δικαστικής διαδικασίας.

Ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε με τον Δήμο Σιώκη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ανοίγει νέο «παράθυρο» για συμβιβασμό, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα βρεθεί λύση και η Ομοσπονδία θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για να βγει από το διοικητικό τέλμα.

«Θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί μια άμεση λύση. Απευθύνω έκκληση να επικρατήσει η λογική και να βγει η Ομοσπονδία από το αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Σιώκης.

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος τόνισε πως η αναβολή είναι «εντός των προθεσμιών του δικαστηρίου», κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση θα επανεκκινήσει χωρίς βασικές καθυστερήσεις, εάν τελικά δεν βρεθεί κοινό σημείο επαφής.

«Η άποψή μας είναι πως πρέπει να γίνει διάλογος από μηδενική βάση. Δεν αναγνωρίζουμε τίποτα και ιδίως την αλλαγή του Καταστατικού. Ζήτησαν αναβολή και την δώσαμε, διότι είμαστε ανοικτοί για βιώσιμη λύση στην Ομοσπονδία. Ομως, ξεκαθαρίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου