Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Θρήνος στα Καλύβια, Ήλιδας

 Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024



Ο ιερός ναός Κωνσταντίνου & Ελένης στα Καλύβια Ήλιδας
στη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας

Ένα από τα τελευταία σενάρια γράφτηκε χθες στην εκκλησία των Κωνσταντίνου και Ελένης στα Καλύβια δίπλα στην Αρχαία Ήλιδα μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αμαλιάδα.  (Ευχόμαστε το κακό να σταματήσει εδώ).

Ο επιλοχίας Αντώνης Καραβέλλας, 44 ετών και η κορούλα τους Ιωάννα, 12 ετών, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία στο κοιμητήριο του χωριού.  Η χαροκαμένη σύζυγος και μητέρα λιποθύμησε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας και ιατρός του Ελληνικού Στρατού της παρέσχε τις πρώτες βοήθειες ενώ αρκετές φορές λιπόθυμη ήταν και η κόρη του ζεύγους που δεν πήγε στην Καλαμάτα και έμεινε στη Ρόδο με την μητέρα της και «γλύτωσαν».

Εκατοντάδες οι φίλοι, συγγενείς και πατριώτες γέμισαν τον ναό, τον περίβολο και τους γύρω δρόμους για να συμπαρασταθούν στους οικείους.  Στο πατέρα Νίκο ο οποίος έχασε το γιό του επιλοχία Αντώνη και την εγγονούλα του.  Ενώ η σύζυγός του Κωνσταντίνα Ευθυμιοπούλου με καταγωγή από το Σιμόπουλο Ηλείας και ο εγγονός του βρίσκονται στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα και δίνουν αγώνα για τη ζωή τους.

Η χαροκαμένη μάνα και σύζυγος φώναξε στο κοιμητήριο και ενώ κατέβαζαν τη μικρή της κόρη στον τάφο φώναξε «προσέξτε το παιδί μου» με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξεσπάσει σε λυγμούς.

Το άγημα του Ελληνικού Στρατού έδωσε τις ανάλογες τιμές ενώ το φέρετρο του του επιλοχία ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική Σημαία.  Το φέρετρο της μικρής ήταν λευκό ενώ η μικρούλα φαινόταν σαν να κοιμόταν.  

Η φιλαρμονική έπαιζε πένθιμα εμβατήρια ενώ όταν ο επιλοχίας κατέβαινε στην τελευταία του κατοικία παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.  Το καλύτερο εθνικό ύμνο του κόσμου.

Εκεί ήταν πολλοί συγγενείς και πατριώτες με επικεφαλής το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, που είναι από το ίδιο χωριό και που η πατρική του κατοικία είναι λίγα μέτρα από το σπίτι των αδικοχαμένων.  Τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο και πολλούς επώνυμους.

Επίσης παρευρέθηκαν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού κάτοικοι από την Αμαλιάδα, τη Βουλιαγμένη, το Σιμόπουλο, το Μαρινάκη και άλλα χωριά της περιοχής.

Το Σάββατο που μας πέρασε ο Αντώνης Καραβέλλας με την μητέρα του Ντίνα πήγαν στην ορκωμοσία του γιού του στην Καλαμάτα.  Μετά την ορκωμοσία το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι Αντώνης με την μητέρα του Κωνσταντίνα, το γιό του που μόλις είχε ορκιστεί και την κόρη του καταπλακώθηκε από νταλίκα που μετέφερε άμμο με οδηγό από τη Ζαχάρω Ηλείας.

Το φορτηγό και μάλλον από υπερβολική ταχύτητα ξέφυγε της πορείας του και τουμπάρισε στο δρόμο Καλό Νερό Κυπαρισσία στην περιοχή της κοινότητας Ελαίας, ένα δρόμο που ο υπογράφων έχει περάσει πολλές φορές. 

Να σημειώσουμε ότι ο οδηγός της νταλίκας πριν δύο χρόνια σκότωσε σε άλλο δυστύχημα 2 άτομα.  Στη σύγκρουση που έγινε το περασμένο Σάββατο η νταλίκα χτύπησε 3 αυτοκίνητα με πολλαπλούς θανάτους και τραυματίες.

Ο οδηγός της νταλίκας εξήλθε του νοσοκομείου και φρουρείτε από δύο αστυνομικούς.


Βασίλειος Καυκάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου