Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Την ενοχή Παπαντωνίου, της συζύγου κι ενός φίλου του για τις φρεγάτες ζήτησε ο εισαγγελέας

Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι τα 2,5 εκατ. ευρώ που είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του πρώην υπουργού Άμυνας είναι προϊόν δωροδοκίας.
.
.
EUROKINISSI

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του φίλου του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται εδώ και μήνες οι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης, εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή του πως το ποσό των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που είχε εντοπιστεί σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, του κ. Παπαντωνίου, αποτελεί προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την επιλογή συγκεκριμένης εταιρίας σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, η επίμαχη σύμβαση «έχει όλα τα στοιχεία της απιστίας και ζημίωσε το Δημόσιο κατά 381 εκατ. ευρώ. Γι′ αυτό έγινε η δωροδοκία. Τίποτα δεν γίνεται τσάμπα».

Κατά την πολύωρη αγόρευση του ο εισαγγελέας τόνισε πως ο πρώην υπουργός έλαβε μετρητά ως δώρο, στο πλαίσιο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών από την «Thales Nederland BV» και εν συνεχεία προχώρησε στη νομιμοποίηση των ποσών αυτών μέσω των συγκατηγορουμένων του, Σταυρούλας Κουράκου και Ανδρέα Μπάρδη, αλλά «και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, «η δωροδοκία προκύπτει ξεκάθαρα από τη ροή των χρημάτων, με χρόνο 31/7/2002 έως 20/10/2003. Το ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία στις διακινήσεις χρημάτων στους λογαριασμούς, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην αποδεικτική διαδικασία».

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου