Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αμερικανικών αεροδρομίων την Κυριακή

 Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αμερικανικών αεροδρομίων την Κυριακή, για πρώτη φορά στην ιστορία, σημειώνοντας άλλο ένα ημερήσιο ρεκόρ εν μέσω της έξαρσης των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (Transportation Security Administration) ανακοίνωσε ότι την Κυριακή ελέγχθηκαν 3.013.413 άτομα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2,99 εκατομμυρίων που είχε σημειωθεί στις 23 Ιουνίου. Ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες αεροπορικών ταξιδιών που έχουν καταγραφεί έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες εν μέρει λόγω των φθηνότερων πτήσεων, του ισχυρότερου δολαρίου και των νεότερων ανθρώπων που επιθυμούν να κάνουν διακοπές.

Αλλά το ρεκόρ της Κυριακής ξεχωρίζει επειδή σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο αριθμός των ημερήσιων ταξιδιωτών ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια. Η Κυριακή σηματοδότησε το τέλος του Σαββατοκύριακου διακοπών της 4ης Ιουλίου που ξεκίνησε την Πέμπτη.

Οι ταξιδιώτες που ελέγχθηκαν την Κυριακή αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με την ίδια ημέρα ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TSA.

Η ταξιδιωτική έκρηξη του φετινού καλοκαιριού ώθησε 29,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες να περάσουν από τα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων από τις 27 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Αυτό σηματοδοτεί αύξηση 7,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TSA, και ήταν περισσότερο από ό,τι είχε προβλέψει προηγουμένως ο οργανισμός.

Μέχρι στιγμής, το φετινό καλοκαίρι είναι πιο έντονο στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων σε σχέση με πέρυσι, με περίπου 6% περισσότερους ταξιδιώτες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της TSA. Οι εννέα από τις δέκα πιο πολυσύχναστες ημέρες αεροπορικών ταξιδιών στην ιστορία της TSA σημειώθηκαν από τις 23 Μαΐου.

Οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, λένε οι αναλυτές, με τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια και το ισχυρότερο δολάριο να συμβάλλουν στην άνοδο. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί κατά 5,9% από τον Μάιο του 2023, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δείκτη τιμών καταναλωτή, μετά από διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του Covid-19 και της έξαρσης του πληθωρισμού.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μειώθηκαν το 2020, όταν τα αεροπορικά ταξίδια σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας Covid-19. Οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν όταν τα ταξίδια άρχισαν να ομαλοποιούνται. Στη συνέχεια, ο πληθωρισμός οδήγησε σε εκτίναξη των τιμών το 2021 και το 2022.

Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού ήταν κατά 2% φθηνότερα αυτή την εβδομάδα της Ημέρας Ανεξαρτησίας σε σύγκριση με πέρυσι.

Το Ορλάντο της Φλόριδας, η Χονολουλού, το Μαϊάμι και το Ανκορατζ της Αλάσκας ήταν μεταξύ των κορυφαίων εγχώριων ταξιδιωτικών σημείων για την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ανέφερε η AAA τον περασμένο μήνα. Η Ρώμη, η Αθήνα και η Πούντα Κάνα της Δομινικανής Δημοκρατίας, είναι μερικές από τις πόλεις εξωτερικού που προσελκύουν Αμερικανούς ταξιδιώτες. Το ισχυρότερο δολάριο οδηγεί επίσης τους ταξιδιώτες σε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου, όπως η Ιαπωνία, η Ουγγαρία και η Αργεντινή.

Πηγή: «The Wall Street Journal»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου