Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Donald Trump

  Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Πολύ τυχερός ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε γυρίσει το κεφάλι του και η σφαίρα τον πήρε στο αυτί.

Νεκρός ο εικοσάχρονος, που πυροβόλησε, ήταν από την περιοχή που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του πρώην και υποψήφιου Προέδρου Donald Trump.  Ακόμα ένας νεκρός από το πλήθος που είχε πάει στη συγκέντρωση.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. “Πάγωσε” η αμερικανική Κοινή Γνώμη με τους πυροβολισμούς εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.  Με ελαφρύ τραυματισμό στο αυτί γλίτωσε τα χειρότερα ο πρώην πρόεδρος, καταδίκασαν οι Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις, Τσακ Σούμερ, Χακίμ Τζέφρις και Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ φυγαδεύτηκε αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε στην αυτοκινητοπομπή του, μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσής του το Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσυλβανία.  

Ο πρώην πρόεδρος έσκυψε γρήγορα μετά την έναρξη των πυροβλισμών οι οποίοι προέρχονταν από τις κερκίδες στα αριστερά του, ενώ στεκόταν στο αναλόγιο. Καθώς οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν, ο κ. Τραμπ περικυκλώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας. Οι αξιωματούχοι φώναζαν στο πλήθος να σκύψει και να καλυφθεί, απομακρύνοντας τα μέλη των μέσων ενημέρωσης από το βήμα του Τύπου, όπου παρακολουθούσαν την ομιλία του.  Ακολούθησε αναστάτωση και, μετά από μια σύντομη παύση, ο κ. Τραμπ σηκώθηκε, περικυκλωμένος από μια ομάδα ένστολων πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας. Έσφιξε τη γροθιά του προς το πλήθος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τη σκηνή και οδηγήθηκε στην αυτοκινητοπομπή του, η οποία έφυγε γρήγορα από το χώρο, το Butler Farm Show.

Από πλευράς της Μυστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε πως ο πρώην πρόεδρος “είναι ασφαλής” μετά από το περιστατικό στην Πενσυλβάνια, ενώ ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, με ανάρτηση του στο X ανέφερε ότι “ο πρόεδρος Τραμπ ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεσή αντίδραση τους σε αυτό το αποτρόπαιο συμβάν.  Είναι πολύ καλά και εξετάζεται σε τοπικό ιατρικό κέντρο”.

Λίγο αργότερα, η Μυστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι ο δράστης του περιστατικού εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε, ενώ νεκρός είναι και ένας εκ των θεατών της συγκέντρωσης.  Παράλληλα, ένας ακόμη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τραμπ ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την άμεση αντίδρασή τους  και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θεατή που είχε σκοτωθεί. Στην ανάρτησή του, έγραψε: «Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επειδή άκουσα έναν ήχο σαν σφύριγμα, πυροβολισμούς, και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να σχίζει το δέρμα μου. Έγινε μεγάλη αιμορραγία, οπότε συνειδητοποίησα τότε τι συνέβαινε.» Η Μυστική Υπηρεσία και άλλες αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει δημόσια ότι ο κ. Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί, δηλώνοντας μόνο ότι έγιναν πυροβολισμοί και ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «ασφαλής.»

Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς στην ομιλία του Τραμπ στη Πενσιλβάνια. Είμαι χαρούμενος είναι ασφαλής και καλά. Προσεύχομαι γι΄αυτόν και την οικογένεια του, αλλά και όσων βρίσκονταν εκεί, όσο περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ και η Τζιλ είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες ασφάλειας που τον απομάκρυναν γρήγορα. Δεν χωρά τέτοιου είδους βία στις ΗΠΑ. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε» ανέφερε αρχικά σε ανάρτησή του, ενώ, αργότερα, μιλώντας στα ΜΜΕ χαρακτήρισε «άρρωστο» αυτό που συνέβη και είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις κάλεσε σύσκεψη, ενώ έχει διαταχθεί να φρουρούνται με δρακόντεια μέτρα, κτίρια τα οποία ανήκουν στον Τραμπ.

Ηδη μηνύματα έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα από Αμερικανούς πολιτικούς αμφοτέρων των κομμάτων, αλλά και πολιτικούς αρχηγούς ξένων κρατών όπως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Βίκτορ Ορμπαν κ.α 

Από την Μυστική Υπηρεσία έγινε γνωστό πως η υπόθεση διερευνάται ως “απόπειρα δολοφονίας” ενώ ο Άντονι Γκουλιέλμι, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι ο δράστης εξαπέλυσε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή» και βρισκόταν σε «υψωμένη θέση» έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου