Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ξεκινούν τα γυρίσματα του “House of David” στο Κάστρο Χλεμούτσι

 Κυριακή, 7/7/2024 

Η σημασία της προβολής του αρχαιολογικού χώρου μέσω μιας τέτοιας διεθνούς παραγωγής, η οποία αναμένεται να προσδώσει επιπλέον κύρος και ενδιαφέρον στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, είναι μεγάλη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημέρωσε το κοινό πως το διάστημα 8 έως 14 Ιουλίου 2024 ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο του κάστρου Χλεμούτσι θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό λόγω πραγματοποίησης κινηματογραφικών γυρισμάτων για την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας “House of David”. Η απόφαση αυτή έρχεται κατόπιν σχετικής εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η σειρά “House of David” αποτελεί μια μεγάλη, βιβλικού χαρακτήρα, παραγωγή του Amazon Prime, σε συμπαραγωγή των Amazon MGM Studios και του νεοσύστατου The Wonder Project, το οποίο θα επικεντρωθεί σε εμπορικές σειρές με θρησκευτικό περιεχόμενο. Το καστ της σειράς είναι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει μια πλειάδα λαμπρών ηθοποιών όπως οι Michael Iskander, Ali Suliman, Ayelet Zurer, Stephen Lang, Martyn Ford, Indy Lewis, Yali Topol Margalith, Ethan Kai, και άλλοι.

Η σημασία της προβολής του αρχαιολογικού χώρου μέσω μιας τέτοιας διεθνούς παραγωγής, η οποία αναμένεται να προσδώσει επιπλέον κύρος και ενδιαφέρον στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, είναι μεγάλη.

Η πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων παραγωγών στην περιοχή αναδεικνύει τα πολιτιστικά σημεία της Ηλείας και είναι εξαιρετικά ουσιώδης τόσο για το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής όσο και για τον τουρισμό. Η προβολή του κάστρου Χλεμούτσι μέσω μιας διεθνούς τηλεοπτικής σειράς του βεληνεκούς του “House of David”, μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη διατήρηση των ιστορικών μνημείων.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου