Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Mάιρα Μυρογιάννη: Είναι τιμή μου να υπηρετώ την ελληνική διασπορά

 Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι…  Κάτι σαν τους «άσσους» του ποδοσφαίρου που όταν έρχονται στην Ελλάδα λένε ότι είναι χαρούμενοι…  Και μετά από 4-5 μήνες… μία από τα ίδια.

AΘΗΝΑ. Την εκτίμησή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον διορισμό της στη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού εξέφρασε η Μάιρα Μυρογιάννη.

Σε ανάρτησή της την Τρίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Μυρογιάννη αναφέρθηκε στη θητεία της ως Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τόνισε την αφοσίωσή της στην προώθηση των οικονομικών συνεργασιών, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο και στην προώθηση συνεργειών μεταξύ διαφόρων τομέων για την ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης της Ελλάδας.

Οσον αφορά το νέο της ρόλο, η κ. Μυρογιάννη σχολίασε: «Είναι τιμή μου να υπηρετώ την ελληνική ομογένεια και να προωθώ τη δημόσια διπλωματία της χώρας μας μέσω του πολιτισμού, της γλώσσας, της επικοινωνίας, της εκπαίδευσης, της ιστορίας και της διεθνούς συνεργασίας, με την πολύτιμη υποστήριξη των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στις κοινότητές τους». Υπογράμμισε τη δέσμευσή της να φέρει το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης και στη νέα της θέση.

Επιπλέον, η κ. Μυρογιάννη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τους υφυπουργούς Κώστα Φραγκογιάννη και Γιώργο Κότσιρα. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον Δημήτρη Σκάλκο στο νέο του ρόλο ως Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μάιρας Μυρογιάννη στο Facebook:

Ευχαριστώ θερμά τον  Πρωθυπουργό @kyriakos  για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του, με την τοποθέτησή μου από τη θέση της ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στη θέση της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών εργάστηκα με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για την εδραίωση οικονομικών συνεργασιών σε διμερές και διεθνές επίπεδο και την προώθηση συνεργειών μεταξύ όλων των παραγωγικών φορέων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδος.

Είναι τιμή μου να υπηρετήσω τον ελληνισμό της διασποράς και να προάγω τη δημόσια διπλωματία της πατρίδας μας, μέσα από τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την ιστορία και τις διεθνείς συνεργασίες, ιδιαίτερα με τη συμβολή των Ελλήνων της διασποράς, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στους τόπους διαμονής τους.

Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με την ίδια αφοσίωση και ως Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου