Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του στην προ εβδομάδας αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ήταν απόλυτα σοβαρός και συγκεντρωμένος στη ρεβάνς με την Μπότεφ και θριάμβευσε στη Φιλιππούπολη με 4-0. Αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στέλνει τους «πράσινους» πανηγυρικά στον τρίτο γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν αποφασιστική, αποτελεσματική, πέρα από τα τέσσερα γκολ είχε και ένα δοκάρι με τον Μπακασέτα και άλλες ευκαιρίες και γενικότερα «τιμώρησε» τη διάθεση των Βούλγαρων να ξεκινήσουν πιέζοντας ψηλά και αφήνιονατς πολλά κενά στα μετόπισθεν.

Ξεθάρρεψε η Μπότεφ από την εικόνα του πρώτου αγώνα, θεώρησε πως θα μπορούσε να στριμώξει αυτή από νωρίς τον αντίπαλο στα σχοινιά και μέχρι αν καταλάβει τι γινόταν βρισκόταν με τρία γκολ στην πλάτη στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση δυνάμεων, η Μπότεφ με τη σειρά της αποδέχθηκε τη μοίρα της και το ματς κύλησε ήρεμα και χωρίς ανατροπές ως το φινάλε.

ΤΑ ΓΚΟΛ
6΄: Ο Τζούρισιτς πέρασε κάθετη μπαλιά στα αριστερά στον Μλαντένοβιτς και αυτός γύρισε στην καρδιά της άμυνας όπου ο Γερεμέγεφ πλάσαρε για το 0-1.
34’: Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Ντιομαντέ απομάκρυνε και ο Τζούρισιτς με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο (0-2)
45’: Ο Μαντσίνι έκανε την κίνηση και τη σέντρα από δεξιά και ο Τζούρισιτς πλάσαρε από τη μικρή περιοχή (0-3)
50’: Ο Κώτσιρας πέρασε κάθετη στον Γερεμέγεφ και ο Σουηδός εκτέλεσε με ψυχραιμία για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (0-4)

Η μικρογραφία
Μπότεφ – Παναθηναϊκός 0-4
Γήπεδο: «Χριστόν Μπότεφ»
Σκόρερ: 6’, 50’ Γερεμέγεφ, 34’, 45’ Τζούρισιτς
Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ντιαμπατέ, Νουατσούκβου, Κοντέ, Γεντβάι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ζέκα), Μπακασέτας, Μαντσίνι (62’ Τετέ),Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ)

ΤΦΤΣ