Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

«Πυρά» Κατσιματίδη εναντίον Μπάιντεν και Χάρις

 Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση ότι το οικονομικό – ενεργειακό πρόγραμμα της διακυβέρνησης Μπάιντεν – Χάρις ήταν η αιτία για την αύξηση του πληθωρισμού και την εν γένει εκτίναξη του κόστους ζωής στα 3,5 χρόνια της παρούσας θητείας εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή της Μαρία Μπαρτιρόμο (Maria Bartiromo) στο «Fox News», ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis).

Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την προτίμησή του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επανέλαβε τον ισχυρισμό πως η πολιτική Μπάιντεν -την οποία αναμένεται να υιοθετήσει και η Κάμαλα Χάρις- οδήγησε στον διπλασιασμό της τιμής των καυσίμων, που έφερε, σαν αλυσίδα, την αύξηση της τιμής των τροφίμων, την αύξηση των επιτοκίων και, εν τέλει, τη σημερινή κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και την αγορά ακινήτων.

«Πρέπει να δείτε τις διαφορές ανάμεσα στην εποχή Τραμπ και την εποχή Μπάιντεν. Όταν ανέλαβε ο Μπάιντεν διπλασίασε την τιμή της βενζίνης για τον καταναλωτή και αύξησε την τιμή των τροφίμων κατά 40% εξαιτίας του διπλασιασμού των καυσίμων. Αυτό αύξησε τον πληθωρισμό και, εφόσον ο πληθωρισμός ανέβηκε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν είχε άλλη επιλογή από την αύξηση των επιτοκίων, που έφερε κρίση στην αγορά ακινήτων και μετά στις τράπεζες. Ο Τζο Μπάιντεν έκανε τον φτωχό πολίτη, φτωχότερο, διότι οι φτωχοί αγοράζουν βενζίνη κάθε μέρα, αγοράζουν επίσης τρόφιμα κάθε μέρα και έκανε φτωχότερη τη μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Κατσιματίδης.

Παράλληλα, ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Gristedes» ανέφερε πως η Κάμαλα Χάρις «δεν έχει ιδέα» για το τι συμβαίνει, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην εξαγγελία της πως «η ακρίβεια οφείλεται στην αισχροκέρδεια».

«Δεν ξέρει τίποτα. Δείτε τα νούμερα των εμπορικών καταστημάτων που έχουν κλείσει. Πολλά Rite Aid κλείνουν, η Walgreens κλείνει 26-27 καταστήματα. Το θέμα λοιπόν είναι το κόστος. Πρέπει να πληρώσουν το ενοίκιο, τους μισθούς, το ηλεκτρικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο Τζον Κατσιματίδης προσέθεσε πως όσο η διώρυγα του Σουέζ παραμένει κλειστή, τόσο περισσότερο ο Τζο Μπάιντεν θα ενεργεί με τρόπο που ευνοεί το Ιράν και την Κίνα.            Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου