Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Οστεοαρθρίτιδα: Πώς να αποφύγετε την αρθρίτιδα στο γόνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη

Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Οστεοαρθρίτιδα: Πώς να αποφύγετε την αρθρίτιδα στο γόνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος ή αρθρίτιδα στο γόνατο μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και μειωμένη κινητικότητα στην άρθρωση. Μία νέα μελέτη δείχνει πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε ή ακόμη και να την αποφύγετε.

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος θεωρείται ότι έχει υψηλό ποσοστό νοσηρότητας και αναπηρίας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Experimental and Therapeutic Medicine.Η νέα μελέτη, λοιπόν, έδειξε ότι μπορείτε να καταφέρετε να επιβραδύνετε την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας γόνατος ή πιθανώς να αποφύγετε την πάθηση ενισχύοντας τους μύες των ποδιών σας.

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο να εμφανίσει οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν αρθρίτιδα στο γόνατο είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι υπέρβαροι, οι γυναίκες και άτομα που έχουν κάνει σπορ όπως ποδόσφαιρο, τένις και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

Τα γονίδιά σας και οι προηγούμενοι τραυματισμοί στο γόνατο μπορούν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο.

Η μυϊκή μάζα παίζει σημαντικό ρόλο

Μετα-ανάλυση με δεδομένα για 5.003 ασθενείς στην Ολλανδία, έδειξε ότι δεν σχετίζεται η συνολική φυσική δραστηριότητα ενός ατόμου με τον αυξημένο κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

Οι ερευνητές χώρισαν τους ασθενείς σε δύο ομάδες – αυτούς των οποίων η φυσική δραστηριότητα προερχόταν από δραστηριότητες που δεν φέρουν βάρος, όπως το κολύμπι και το ποδήλατο, και εκείνους των οποίων η σωματική δραστηριότητα προερχόταν από αθλήματα που φέρουν βάρος, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο.

msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου