Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Είπε το «ναι» πανηγυρίζοντας η Τουρκία

Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

«Καλωσορίζουμε την πρόσκληση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντσού Κετσελί (Öncü Keçeli), τονίζοντας ότι αυτή η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και αποτιμάται θετικά.

«Αυτή η πρόσκληση είναι ένα σημάδι ότι η ΕΕ κατανοεί την αναγκαιότητα ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ εν όψει των περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Για να σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις, είναι σημαντικό η συνεργασία και ο διάλογός μας με την ΕΕ σε όλους τους τομείς να καθιερωθεί σε συνεχή και συστηματική βάση και να ενισχυθεί με βιώσιμο και προβλέψιμο τρόπο».

Ο Keçeli ζήτησε, μάλιστα, και την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την Τελωνειακή Ενωση, για αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για την πρόσκληση. Ούτε καν αναφορά στην Κύπρο…

Το πρακτορείο «Reuters» σχολιάζει πάντως ότι η Τουρκία έχει καλές σχέσεις με την Ουγγαρία, η οποία ανέλαβε την 1η Ιουλίου την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, και ευελπιστεί η προεδρία της Βουδαπέστης να προωθήσει τα τουρκικού ενδιαφέροντος θέματα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου