Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Πόσο τυρί πρέπει να τρώτε;

 Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι πολλαπλές προσλήψεις γάλακτος, τυριού ή γιαουρτιού αποτελούν εδώ και καιρό βασικό στοιχείο των αμερικανικών διατροφικών συμβουλών. Τώρα ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνητών και γιατρών λέει ότι χρειάζεστε λιγότερα γαλακτοκομικά από ό,τι νομίζετε, και ίσως και καθόλου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία συνιστά στους ενήλικες να τρώνε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, επανεξετάζει τις οδηγίες της. Μια επιτροπή επιστημονικών συμβούλων αναλύει τις δίαιτες με μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών για να μελετήσει τι συμβαίνει στα επίπεδα θρεπτικών συστατικών των ανθρώπων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πιθανή αλλαγή της σύστασης στην επόμενη επικαιροποίηση των διατροφικών οδηγιών της χώρας, σημειώνει δημοσίευμα της «Wall Street Journal». Αλλες χώρες συνιστούν ήδη λιγότερα γαλακτοκομικά από ό,τι οι ΗΠΑ.

Το πρόβλημα; Οι πλούσιες σε γαλακτοκομικά δίαιτες έχουν συνδεθεί με αυξημένους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου σε ορισμένες μελέτες. Τρόφιμα όπως το παγωτό, το τυρί με πλήρη λιπαρά και η πίτσα είναι πλούσια σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Ωστόσο, η έρευνα δεν είναι ξεκάθαρη. Ορισμένες μελέτες συνδέουν τα γαλακτοκομικά τρόφιμα με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων μορφών καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Όσον αφορά στο γάλα, οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το αν είναι καλύτερο το πλήρες ή το αποβουτυρωμένο.

Εν ολίγοις, συνεχίστε να απολαμβάνετε το ελληνικό σας γιαούρτι και τη μοτσαρέλα στη σαλάτα caprese. Απλά μην το παρακάνετε. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι μια μερίδα την ημέρα -ένα φλιτζάνι γιαούρτι ή 1,5 ουγγιά τυρί- είναι καλή.

Πολλά εξαρτώνται από την υπόλοιπη διατροφή σας, λένε οι ειδικοί σε θέματα διατροφής. Ο κύριος λόγος που πρέπει να τρώτε γαλακτοκομικά είναι για να λαμβάνετε ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στην οικοδόμηση και τη διατήρηση των οστών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά και τις γυναίκες άνω των 50 ετών. Αλλά το ασβέστιο μπορεί να προέρχεται και από άλλες πηγές, όπως το εμπλουτισμένο γάλα σόγιας, το τόφου, το λάχανο, το edamame και το bok choy.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου