Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Εναρξη για το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών – Διαδηλώσεις ακτιβιστών στο περιθώριο των διεργασιών

Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

ΣΙΚΑΓΟ. Ενα ανανεωμένο Δημοκρατικό Κόμμα επρόκειτο να ρίξει μια ματιά στο παρελθόν, ενώ παράλληλα προχωράει μπροστά, καθώς το συνέδριό του ανοίγει το βράδυ της Δευτέρας με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να έχει ετοιμάσει μια αποχαιρετιστήρια ομιλία και τους αντιπροσώπους να απολαμβάνουν τη νέα ενέργεια που ακολούθησε την άνοδο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην κορυφή του ψηφοδελτίου.

Στο μεταξύ, πλήθη ακτιβιστών άρχισαν να συγκεντρώνονται τη Δευτέρα στο Σικάγο για διαδηλώσεις έξω από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, ελπίζοντας να επιστήσουν την προσοχή σε θέματα όπως η οικονομική αδικία, τα δικαιώματα στην άμβλωση και ο πόλεμος στη Γάζα.

Το Εθνικό Συνέδριο που διεξάγεται στο Σικάγο αυτή την εβδομάδα έχει ιδιαίτερα υψηλό διακύβευμα για τους Δημοκρατικούς. Το κόμμα πρέπει να επισημοποιήσει την πρωτοφανή παράδοση στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας από τον Μπάιντεν στη Χάρις και να παρουσιάσει εκ νέου την αντιπρόεδρο σε μια διχασμένη χώρα που ακόμα δεν έχει αποφασίσει για εκείνη.

Αν το πετύχουν, οι Δημοκρατικοί θα στείλουν την Χάρις σε μια εκλογική αναμέτρηση με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η προσπάθεια επιστροφής στον Λευκό Οίκο θεωρείται από το κόμμα ως υπαρξιακή απειλή για τις αμερικανικές αρχές.

Σε ένα πρωινό που διοργάνωσε τη Δευτέρα η αντιπροσωπεία της Φλόριδας, ένας εθελοντής του κόμματος έβγαλε μια βαλίτσα και άρχισε να μοιράζει αντίγραφα των διάσημων γυαλιών ηλίου του Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, η Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ (Julie Chavez Rodriguez) δήλωσε στα μέλη της ισπανόφωνης ομάδας του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών ότι η προεκλογική εκστρατεία θεωρεί τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους ως ένα αρκετά μεγάλο μπλοκ για να καλύψει το περιθώριο της νίκης σε κρίσιμες πολιτείες.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλς απάντησε σε ορισμένους στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που ειρωνεύονται τον τρόπο με τον οποίο γελάει η Κάμαλα Χάρις.

«Της την πέφτουν επειδή γελάει», δήλωσε ο Γουόλς, σε συνάντηση της ισπανόφωνης ομάδας κατά την πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, τη Δευτέρα. «Θεέ μου. Θα προτιμούσα κάποιον που γελάει οποιαδήποτε αναθεματισμένη μέρα της εβδομάδας». Και συνέχισε για τη Χάρις: «Εχει μια χαρά που πηγάζει από μέσα της».

Μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις με φόντο το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο

Οι διαδηλωτές λένε ότι τα σχέδιά τους δεν έχουν αλλάξει από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα και το κόμμα συσπειρώθηκε γρήγορα πίσω από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία θα αποδεχθεί επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών αυτή την εβδομάδα. Aκτιβιστές ήταν έτοιμοι να προβάλουν το προοδευτικό τους μήνυμα ενώπιον των κορυφαίων Δημοκρατικών ηγετών του έθνους.

Οι επικεφαλής του Σικάγου δήλωσαν ότι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις διαδηλώσεις ειρηνικές.

«Η πόλη του Σικάγου είναι πραγματικά καλή σε πράγματα όπως αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Μπράντον Τζόνσον (Brandon Johnson) σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαστε έτοιμοι».

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Λάρι Σνέλινγκ (Larry Snelling) επαίνεσε την Αστυνομία και τους διοργανωτές της πορείας για την ειρηνική διαμαρτυρία το βράδυ της Κυριακής που, όπως είπε, κύλησε χωρίς προβλήματα. Είπε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν ότι οι διαδηλώσεις θα παραμείνουν ειρηνικές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα θέματα των διαδηλωτών περιλαμβάνουν ενδεικτικά την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των αμβλώσεων και τη φυλετική ισότητα, αλλά πολλοί συμφωνούν ότι η πίεση για άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς είναι το κορυφαίο μήνυμα των διαδηλώσεων.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου