Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ο Κασσελάκης διέγραψε τη Λινού

Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

ΑΘΗΝΑ  Συνεχίζονται οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή της βουλευτού Αθηνάς Λινού, καλώντας την μάλιστα να παραδώσει την έδρα στο κόμμα. Είχε προηγηθεί μια ημέρα πριν, την Τρίτη το βράδυ, η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη (έπαιρνε μέρος με zoom από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τον γάμο του) να αντικαθιστά τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, με τον Νίκο Παππά και τον πρώτο να αντιδρά έντονα.

Η διαγραφή της κ. Λινού αποφασίστηκε καθώς δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου «Prolepsis», ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Μega» από τα Χανιά, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι προχώρησε στη διαγραφή της κ. Λινού διότι οι εξηγήσεις της δεν τον κάλυψαν.

«Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsApp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει, είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά, είτε γραπτά, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία γίνεται διερεύνηση, ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Το τελευταίο διάστημα η κα Λινού δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη για Ινστιτούτο «Prolepsis», με τη βουλευτή να στέλνει εξώδικο στον βουλευτή Χανίων για την υπόθεση.

Ο κ. Πολάκης, που έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε μετ’ επιτάσεως να απομακρυνθεί η κ. Λινού από το κόμμα προκειμένου να ρίξει τους τόνους.

Απάντηση Λινού στον Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, η κ. Λινού δεν παραδίδει την έδρα της, δίνοντας στον κ. Κασσελάκη την παρακάτω απάντηση:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Φάμελλος: Αδικαιολόγητη η αντικατάστασή μου

Αδικαιολόγητη, αιφνιδιαστική και επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Σωκράτης Φάμελλος την απόφαση Κασσελάκη για αντικατάσταση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Πολιτικά δεν έπρεπε να ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο και μάλιστα αναίτια» είπε ο κ. Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» χθες το πρωί, προσθέτοντας ότι ήλπιζε ως την τελευταία στιγμή ο κ. Κασσελάκης να ανακαλέσει.

Περιγράφοντας το πώς του γνωστοποιήθηκε η απόφαση του προέδρου είπε ότι επικοινώνησε μαζί του το πρωί ώστε να προετοιμαστούν εν όψει της συνεδρίασης, αλλά ο κ. Κασσελάκης «με ενημέρωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή προεδρείου».
«Μέχρι τις 11:30 η ώρα χθες το πρωί δεν γνώριζα τίποτα. Για τη συνεδρίαση της ΚΟ ενημερώθηκα όπως όλοι οι βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Φάμελλος γνώριζε ένα μήνα πριν»

Από την πλευρά του, για τις εξελίξεις με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε τα εξής: «Χωρίς να θέλω να μπω σε μικροπολιτικά πράγματα, αυτό για μένα είναι είδηση ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, δεν ισχύει ότι το έμαθε χθες (σ.σ. για την αντικατάστασή του), γιατί είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση εδώ και ένα μήνα».

Μάλιστα, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν συγκεκριμένα πως ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ενημερωθεί από τις 24 Ιουλίου για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει σε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Και σημειώνουν πως ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε χθες το πρωί με τον κ. Φάμελλο, ενημερώνοντάς τον ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σε αυτή τη συνεδρίαση.

«Tο ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, αυτό για εμένα είναι είδηση. Πρώτη φορά το άκουσα χθες. Προφανώς δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο του κόμματος, αυτό έπρεπε να το γνώριζα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία όλο αυτό τον καιρό. Εχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οποιος θέλει να με προκαλέσει είμαι ανοιχτός»

Σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσουν επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ουδείς αναντικατάστατος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του».

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Mega» για τον Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το ζήτημα της κυρίας Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη. Θεωρώ ότι η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική».

«Από εκεί και πέρα, θυμήθηκα τη στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ‘ζήτουλα’. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές, που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου