Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη και ο πατέρας του 14χρονου υπόπτου για το μακελειό στο σχολείο στη Τζόρτζια





 Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΤΛΑΝΤΑ. Ο πατέρας του 14χρονου αγοριού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τέσσερα άτομα σε λύκειο της Τζόρτζια συνελήφθη την Πέμπτη και αντιμετωπίζει κατηγορίες, μεταξύ των οποίων δολοφονία δευτέρου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, επειδή άφησε τον γιο του να κατέχει όπλο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο παράδειγμα εισαγγελέα που θεωρεί τους γονείς υπεύθυνους για τις πράξεις των παιδιών τους σε σχολικούς πυροβολισμούς. Τον Απρίλιο, γονείς στο Μίσιγκαν, οι Τζένιφερ και Τζέιμς Κράμπλεϊ, ήταν οι πρώτοι που καταδικάστηκαν για μαζικούς πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ. Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών επειδή δεν είχαν ασφαλίσει ένα πυροβόλο όπλο στο σπίτι και ενήργησαν αδιάφορα απέναντι στα σημάδια επιδείνωσης της ψυχικής υγείας του γιου τους πριν σκοτώσει τέσσερις μαθητές το 2021.

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, ο πατέρας του Κόλτ Γκρέι, κατηγορήθηκε για τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια Κρις Χόσεϊ.

Αποψη από το λύκειο Apalachee, Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024, στο Winder, Τζόρτζια. (AP Photo/Mike Stewart)

«Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν συνδέονται άμεσα με τις πράξεις του γιου του και με το να του επιτρέψει να κατέχει όπλο», δήλωσε ο Χόσεϊ.

Στη Τζόρτζια, ο φόνος δευτέρου βαθμού σημαίνει ότι ένα άτομο προκάλεσε το θάνατο ενός άλλου ατόμου, ενώ διέπραξε κακομεταχείριση παιδιών δευτέρου βαθμού, ανεξαρτήτως πρόθεσης. Τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ανθρωποκτονία εξ αμελείας σημαίνει ότι κάποιος προκάλεσε ακούσια το θάνατο άλλου προσώπου.

Απαγγελία κατηγοριών στον 14χρονο

Ο 14χρονος Κόλτ Γκρέι ακουσε χθες Πέμπτη να του απαγγέλλονται κατηγορίες για τον φόνο το πρωί της προηγουμένης δυο συμμαθητών του και δυο εκπαιδευτικών στο λύκειο όπου φοιτούσε, στην Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η σφαγή προστέθηκε στην ατελείωτη μακάβρια σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται επί δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, φαινόμενο που δεν έχει παρόμοιο σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.

Ο έφηβος κατηγορείται για τέσσερις φόνους —δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά— μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Το γραφείο έρευνας της πολιτείας, που ανακοίνωσε ότι θα δικαστεί ως ενήλικος, διευκρίνισε χθες ότι ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα.

«Η έρευνα (…) συνεχίζεται», ανέφερε η υπηρεσία μέσω X. «Βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα της πολύ περίπλοκης έρευνας και η τήρηση των διαδικασιών είναι κεφαλαιώδης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως χθες επρόκειτο να γίνει νεκροψία-νεκροτομή των θυμάτων.

Οι τραγωδίες αυτής της φύσης επαναλαμβάνονται αέναα στις ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι και το ρυθμιστικό πλαίσιο όσον αφορά την αγορά και την κατοχή ακόμη και πολεμικών όπλων είναι εντυπωσιακά χαλαρό.

Όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε προχθές ήταν τουφέκι τύπου AR-15, όπως συμβαίνει συχνά σε τραγωδίες αυτού του είδους, το οποίο του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του.

Πηγή: “Associated Press”, “ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου