Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑΘΗΝΑ. Στη σύλληψη ενός ομογενή από την Αυστραλία που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δύο νεαρών γυναικών πριν από 47 χρόνια προχώρησαν οι ιταλικές Αρχές.
Συλληφθείς είναι ο 65χρονος Πέρι Κουρουμπλής, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική και αυστραλιανή) και ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Fiumicino» της Ρώμης την Πέμπτη μετά την προσγείωση πτήσης που είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα.
Ο άνδρας φέρεται να ζούσε στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να κρύβεται, καθώς προστατευόταν από την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την παραγραφή των εγκλημάτων μετά την παρέλευση της 20ετίας από την τέλεσή τους.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τον ύποπτο, για το πού ζούσε στην Ελλάδα και αν είχε δική του οικογένεια κ.τλ., καθώς οι Αρχές της Αυστραλίας δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα, τουλάχιστον μέχρι χθες, στοιχεία.
Η αυστραλιανή Αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης του υπόπτου και τα ιταλικά δικαστήρια θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα.
Ο ύποπτος κατηγορείται ότι σκότωσε δύο φίλες, τη Σούζαν Αρμστρονγκ, 27 ετών και τη Σούζαν Μπάρτλετ, 28 ετών.
Το έγκλημα, που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 1977 στη Μελβούρνη, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους στην Easey Street στη Μελβούρνη, ενώ ο 16 μηνών γιος της Αρμστρονγκ έμεινε σώος στην κούνια του σε άλλο δωμάτιο. Τόσο η Αρμστρονγκ όσο και η Μπάρτλετ είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές.
Για το εν λόγω έγκλημα δεν είχε συλληφθεί κανείς μέχρι τώρα. Η Αστυνομία της Βικτώριας πρόσφερε αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων το 2017 για να συλλάβει τους υπεύθυνους.
Ο ομογενής είχε το 1977 εξεταστεί ως ύποπτος τυχαία για άλλο λόγο, επειδή βρέθηκε την επίμαχη νύχτα στην γειτονιά των γυναικών και είχε στην κατοχή του μαχαίρι, όμως αφέθηκε ελεύθερος και δεν συμπεριελήφθη στην αρχική λίστα των υπόπτων, που απαριθμούσε 131 άτομα.
Οταν το 2017 η αυστραλιανή Αστυνομία ζήτησε δείγμα DNA και από τους 131 υπόπτους για εκείνους τους φόνους (πλέον είχε συμπεριλάβει και τον 17χρονο), ο ομογενής δέχθηκε, αλλά προτού το δώσει πρόλαβε και εγκατέλειψε την Αυστραλία και πήγε στην Ελλάδα. Η Αστυνομία της Αυστραλίας έπεισε τους συγγενείς του να δώσουν δείγμα DNA του φερομένου ως δράστη και μάλλον σε αυτό στηρίζεται όλο το κατηγορητήριο. Η Ελλάδα δεν τον εξέδιδε επειδή είχε παρέλθει 20ετία, όμως ο φερόμενος ως δράστης ομογενής έκανε το λάθος να πάει στην Ιταλία, σε αεροδρόμιο της οποίας και συνελήφθη με ένταλμα της Interpol.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου