Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

5 πράγματα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

ΦΟΡΤ ΛΟΝΤΕΡΝΤΑΛ. ΦΛΟΡΙΔΑ («Associated Press»). Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής μετά την απόπειρα δολοφονίας που σύμφωνα με το FBI «φαίνεται να ήταν απόπειρα δολοφονίας» ενώ έπαιζε γκολφ, δύο μήνες μετά την άλλη απόπειρα κατά της ζωής του σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για όσα συνέβησαν την Κυριακή στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών:

Ποιος είναι ο ύποπτος;

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο άνδρας που σημάδεψε με το όπλο και συνελήφθη είναι ο Ράιαν Γουέσλι Ρούθ (Ryan Wesley Routh). Οι αξιωματούχοι κατονόμασαν τον ύποπτο στο «Associated Press» υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο 58χρονος Ρουθ ζούσε στη Βόρεια Καρολίνα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πριν μετακομίσει το 2018 στην Kaaawa της Χαβάης, όπου ο ίδιος και ο γιος του φέρεται να λειτουργούσαν μια εταιρεία κατασκευής υπόστεγων.

Ο Ρουθ δημοσίευε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είχε έναν ιστότοπο όπου προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα και να στρατολογήσει εθελοντές για να πάνε στο Κίεβο και να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της ρωσικής εισβολής.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ρουθ είχε αρκετές περιπέτειες με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Πώς συνέβη;

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 400 με 500 μέτρα μακριά από τον Τραμπ και κρυβόταν σε θάμνους, ενώ ο πρώην Πρόεδρος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach.

Ο Ρικ Μπράντσο (Ric Bradshaw), σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, δήλωσε ότι όταν οι άνθρωποι μπαίνουν στους θάμνους γύρω από το γήπεδο, «είναι λίγο πολύ εκτός οπτικού πεδίου». Ο Μπράντσο δήλωσε ότι ολόκληρο το γήπεδο γκολφ θα ήταν γεμάτο με δυνάμεις επιβολής του νόμου αν ο Τραμπ ήταν ο εν ενεργεία πρόεδρος, αλλά επειδή δεν είναι, «η ασφάλεια περιορίζεται στις περιοχές που η Μυστική Υπηρεσία κρίνει ότι είναι δυνατόν».

Τι είπε ο Τραμπ μετά την απόπειρα;

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους υποστηρικτές του, ο Τραμπ είπε: «Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!».

Αργά την Κυριακή, ο Τραμπ ανήρτησε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές που τον κράτησαν ασφαλή, αποκαλώντας τους «γενναίους και αφοσιωμένους πατριώτες», προσθέτοντας ότι ήταν «σίγουρα μια ενδιαφέρουσα μέρα»!

Τι λέει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις;

Η Χάρις ανήρτησε στο Χ ότι ενημερώθηκε για τις αναφορές περί πυροβολισμών.

«Χαίρομαι που είναι ασφαλής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Χάρις θα ενημερώνονταν για την έρευνα. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι είναι «ανακουφισμένος» που γνωρίζει ότι ο Τραμπ είναι ασφαλής.

Τι ακολουθεί;

Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε άμεσα αλλαγές στο πρόγραμμά του και επρόκειτο να μιλήσει ζωντανά στο X το βράδυ της Δευτέρας από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να παρουσιάσει την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων των γιων του.

Εν τω μεταξύ, οι επικεφαλής της διακομματικής ομάδας εργασίας του Κογκρέσου που διερευνά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στις 13 Ιουλίου δήλωσαν ότι ζήτησαν ενημέρωση από τη Μυστική Υπηρεσία.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου